"Bakkallar kollanıp gözetlenecek"

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, okul çağındaki çocuklara kesinlikle tek bir sigara satışı yapılmayacağını, aksine her bakkal ve bayi esnafının mahallelerinin gençlerini koruyup, gözetmeyi görev edindiğini söyledi.

Akdardağan, yaptığı yazılı açıklamada, okulların açıldığı bu günlerde, velilerin rahat olmasını istedi. Akdardağan, “Bizler mahallelerin bakkal amcaları ve adeta her ailenin yakını olarak, gençlerimizi bu dönemde koruyup, kollayıp, gözeteceğiz. Bu kapsamda zararlı alışkanlık edinen gençlerimizi bundan vazgeçirmek için ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi.

Bakkal ve bayilerden tek bir sigara satışına izin vermeyeceklerini vurgulayan Akdardağan, bu konuda bakkal ve bayi esnafının bilinçli olduğunu söyledi. Akdardağan, şunları kaydetti: “Sigara kötü bir alışkanlıktır ve satışına, alımına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Esnafımızın bu konudaki tavrı daha önceki yıllardaki gibi nettir. Annelerimiz babalarımız rahat olsun. Bakkal amcalar takipteler. Ailelerin sırdaşı, kara gün dostu olan bakkal esnafı, her genci kendi evladı gibi görmekte ve üzerine düşeni yapmaktadır. Çocuklarımız sağlıklı ve başarılı olması için bizimde katkımız sürecek.”

Akdardağan, ayrıca mahallelerde şüpheli olan, gençleri kandıran ve zararlı alışkanlık edindiren kişilerin takibini yaparak gerekli kurumlara ihbar edeceklerini dile getirerek, “Bu kişileri tespit ederek, emniyetimiz başta olmak üzere tüm güvenlik güçlerimizle ortak çalışmamızı sürdüreceğiz.” diye açıklamasını tamamladı.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]