Balık avı yasağı 31 Ağustos'ta sona eriyor

Balık avı yasağı 31 Ağustos\'ta sona eriyor. Ağ ve teknelerini yeni av sezonuna hazırlayan balıkçıları, avlanma heyecanı sardı. Bereketli bir sezon geçirmeyi umut eden balıkçılar, özellikle palamutun bol olacağını ifade ediyor.

Sakarya\'nın Karadeniz sahilindeki ilçesi Karasu\'da balıkçılar, av sezonuna az bir zaman kala hazırlıklarını sürdürüyor. Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer, bereketli bir sezon beklediklerini söyledi. Göstergelerin bu yıl palamutun bol olacağına işaret ettiğini kaydeden Sezer, "Bu yıl veriler çok güzel. 15 Ağustos\'ta çapari avcılığı başladı. Karadeniz\'in her bölgesinde palamut görüldü. Bu da palamutun bol olacağını gösteriyor. Ancak geçen sene de veriler güzeldi. Balık birden kayboldu. Geçen senede böyle bir şey yaşadık. Soğuk hava dalgası balığı geri çıkarmıştı." dedi.

Barbun, istavrit ve mezgitten ümitli olmadıklarını anlatan Sezer, şunları söyledi: "Çinekop ve lüfer de var. Göstergeler geçen yılın altında. Hamsinin verileri bugünden belli olmaz. Havaların soğuduğu dönemde belli olur. Palamuttan çok ümitliyiz."

Kooperatife kayıtlı 86 balıkçının bulunduğunu ifade eden Sezer; "Hazırlıklar tamam. Meteoroloji verilerine göre, av yasağının kalktığı gün fırtına gözüküyor. İlk gün denize açılmayabiliriz. Hava şartlarına bakacağız." diye konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]