Balkanları yerinde öğrenecekler

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından ‘Balkanlar’ın Tarihi Mirasıyla Buluşma Projesi’ başlatıldı. Proje ile Sakarya Üniversitesi öğrencileri ikinci kez Balkanlar’ın tarihi mirasıyla buluşacak.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından desteklenen proje kapsamında, katılımcı/araştırmacı öğrenciler tarafından, Balkanların tarihi ve oralarda yaşayan Müslümanların durumunu araştıran 10 adet makale hazırlanacak. Projenin ‘yerinde öğrenme’ formatında eğitim ve kültürel gelişim amaçlı teknik uygulama gezisi ise 28 Nisan - 6 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacak.

Geçen yıl 43 öğrencinin katıldığı çalışmaya, bu yıl 50 öğrenci katılacak. Projeye 2 öğretim elemanı ve 3 sivil toplum teşkilatı destek veriyor.

Proje kapsamında teknik çalışma yapılacak yer ise şöyle: Kırcaali, Filibe (Plovdiv), Sofya, Belgrad, Saraybosna, Mostar, Blagay, Poçitel, Dubrovnik, Trebinje, Hersec Novi, Kotor, Budva, İşkodra, Tiran-St., Naum, Ohrid, Üsküp (Skopje), Selanik ve Batı Trakya (Gümülcine).

Projenin organizasyonunu ve proje yürütücülüğünü yapan Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Lütfi Şeyban, şunları söyledi:

“Rektörümüz Prof.Dr. Muzaffer Elmas’ın teşvikleriyle gerçekleşen proje bu proje sayesinde, öğrencilerimizin teorik tarih ders bilgileri, çağdaş bir uygulama örneğiyle bütünleştirilerek, etkili bir öğrenme sağlanmış olacaktır. Ayrıca katılımcı ve görevli öğrenciler, CV'lerine önemli bir madde ekleyebileceklerdir”
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]