Başbakan Ahmet Davutoğlu Sakarya'da...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim öncesi Sakarya Mitinginde partililerle buluştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, millet, dava ve ümmetin kendilerine emanet olduğunu söyledi. Davutoğlu, “Nerede bir zulüm, bir adaletsizlik varsa, nerede ‘bize sahip çıkan kimse yok mu Ya Rab’ diye ellerini göğe açmış tek bir insan varsa orada Türkiye Cumhuriyeti devleti olacak.” dedi.

Ahmet Davutoğlu, partisinin Sakarya’da düzenlediği mitinge katıldı. Partililerin ‘Başbakan Ahmet, millet sana emanet’ sloganları üzerine Davutoğlu, “Millet, dava, ümmet bize emanet. Sandık da Sakarya’ya emanet.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu coğrafyayı yeni yeni keşfediyor. Bizim yıllarca dava aşkıyla söylediğimiz ‘merkez ülke Türkiye’ kavramını almış, yeni bir çerçevede sunmaya çalışıyor. Hani ‘ambalaj sektörü getireceğim’ diyor ya. Bizim Türkiye merkez ülke idealimiz ambalajlanmayacak kadar büyüktür ve derindir. Aramızdaki fark şu; ona sorsanız ‘Tuna nerede?, ‘Avrupa’da bir yerde’ der. Bir ara sormuşlardı ‘Kobani nerede?’ diye ‘Suriye’de bir yerde’ demişti. Biz ise Semerkant’ta yatar Saraybosna’da uyanırız. Maveraünnehir’le yatar Tuna ile uyanırız. Aramızdaki fark bu.” şeklinde konuştu.

MHP’yi koalisyon yaptığı dönemdeki bazı icraatlarından dolayı eleştiren Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Milliyetçilik iddiasındaki MHP 1999’dan 2002’ye kadar koalisyon ortağı olarak iktidarda kaldı. Ama Tuna’nın kardeşlerine tek bir çivi bile çakmadılar. Sakarya’nın kardeşlerine tek bir çivi bile çakmadılar. Bütün o bölgeleri biz ihya ettik. Son ziyaretimde Macaristan’da Sakarya’nın kardeşi Tuna’nın kenarında Gül Baba var. Bizim Horasan erenlerinin Tuna ayağı. Gül Baba’yı tamir ettiriyoruz. Yeniden ihya ediyoruz. Ta ki Sakarya’dan Tuna’ya bir selam olsun. Aramızdaki fark bu. Sakarya’nın kardeşi cömert Nil’in kenarında oradaki kardeşlerimize karşı darbe yapıldı, seçilmiş cumhurbaşkanı idama mahkum edildi. Türkiye’deki darbeciler onlara elçi gönderdiler, dönüp bize soruyor Kılıçdaroğlu ‘Mısır’da niye büyükelçimiz yok? Neden biliyor musunuz? Sakarya’nın kardeşi olan Nil’in çocuklarına zulmeden bir darbe rejimi var da ondan. Nerede bir zulüm, bir adaletsizlik varsa, nerede ‘bize sahip çıkan kimse yok mu Ya Rab’ diye ellerini göğe açmış tek bir insan varsa orada Türkiye Cumhuriyeti devleti olacak.”

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]