Başkan Toçoğlu, "Çalışmalar aralıksız sürüyor"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yurdun birçok bölgesinde olduğu gibi Sakarya’da da etkisini gösteren yoğun yağış ile birlikte şehrin tamamında incelemelerde bulundu.

Yağışın etkili olmaya başladığı akşam saatleri ile birlikte Ferizli, Söğütlü, Adapazarı ve Serdivan’da gece ilerleyen saatlere kadar incelemelerini sürdüren Başkan Toçoğlu, günün ilk saatleri ile birlikte de Sapanca ilçe merkezi, Kurtköy ve 100 Evler bölgelerinde gerekli incelemeleri tamamladı.

İncelemelerinin ardından Büyükşehir ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) bürokratları ile ayrıntılı bir durum değerlendirmesi yapan Başkan Toçoğlu, süreci şu şekilde değerlendirdi; “Şehrimizin tamamında Meteoroloji’den aldığımız veriler doğrultusunda önlemlerimizi almış, gerekli hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Metrekareye düşen yağmur miktarı çok ciddi boyutlarda. Yoğun yağış gece boyunca devam etti, şu ana kadar da belli aralıklarla şiddetini arttırarak sürüyor. Büyükşehir ve SASKİ ekiplerimizle yağışın yoğunlaştığı ilk dakikadan itibaren çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına azami bir çaba gösteriyoruz.”

Başkan Toçoğlu, “Ferizli’ye 6 saatte metrekareye 144 kilogram, yine Sapanca’ya metrekareye 100 kilogram yağış düştü. Karapürçek’te bu rakam 120 kilogram olarak tespit edildi. Tüm bu yoğun yağışa rağmen altını çizmek isterim ki; şehrin tamamında büyük bir sorun yaşamadık. Sapanca Kurtköy bölgesinde dere yatağı kaynaklı sorun yaşandı. Ancak Fen İşleri ve SASKİ ekiplerimiz diğer bölgelerde olduğu gibi Kurtköy’de de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Meteoroloji verileri doğrultusunda önlemler alınıyor, çalışmalar sürüyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Toçoğlu, değerlendirmelerinin son kısmında, “SASKİ ekiplerimiz şehrin tamamında su terfi işlemlerine devam ediyor. Gerekli görülen öncelikli alanlarda vidanjör desteğiyle kapsamlı çalışmalar yürütülüyor. Yine ilçe belediyelerimiz eliyle dere yataklarını açmak için geniş bir çalışma başlatıldı. Yüksek düzeyde risk barındıran alanlar önceliğimiz. Su baskınlarının söz konusu olduğu bölgelerde de gerekli adımlarımızı ivedilikle atıyoruz. Hamdolsun herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Yaşanan maddi hasarlarla ilgili de gerekli tespitler yapılacaktır” diye konuştu.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]