Başkan Toçoğlu, "EUROTEM, Sakarya için avantajdır"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu, EUROTEM Fabrikası yönetimi ile bir araya geldi.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan ve Zafer Poyraz’ın da hazır bulunduğu görüşmelerde EUROTEM Genel Müdürü Jeong Hoon Kim, EUROTEM Fabrika Müdürü S.W. Joo ve ASAŞ Genel Müdürü Kemal Ergün, fabrika çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

Büyükşehir heyetine fabrika çalışmaları ile ilgili sunum yapan EUROTEM Fabrika Teknik Müdürü Halim Doğan, “EUROTEM fabrikası 2007 yılında kuruldu. Sakarya’da bugüne kadar ülkemiz adına çok önemli yatırımları hayata geçirdik. İlk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne raylı sistem ürettik. Ardından TCDD başta olmak üzere İzmir, Ankara gibi farklı şehirlerde raylı sistem projelerinde üretim görevi üstlendik. Ve yine devletin en önemli yatırımları arasında yer alan Marmaray’ın tren setlerini biz ürettik. EUROTEM stratejik olarak da çok önemli yatırımları hayata geçiriyor. İnşallah ileriki süreçte Türkiye için daha fazla üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Toçoğlu, “EUROTEM Fabrikası’nın çalışmalarını yerinde inceledik. Tesislerde üretimin yanı sıra raylı sistemlerle ilgili AR-GE çalışmaları da yapılıyor. EUORTEM Türkiye için çok önemli projelere imza atıyor. Raylı sistemlerde dünya markası olan EUROTEM, Sakarya için büyük avantajdır” ifadelerini kullandı. Gerçekleştirilen programın sonunda EUROTEM Genel Müdürü Jeong Hoon Kim, Başkan Toçoğlu’na hediye takdim etti. Ardından Başkan Toçoğlu, EUROTEM Fabrikası’nın üretim alanında incelemelerde bulundu.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]