Başkan Toçoğlu, Kocaali'de muhtarlarla bir araya geldi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kocaali bölgesinde görev yapan muhtarlarla bir araya geldi.

Geçekleştirilen toplantıya Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan ve Zafer Poyraz, AK Parti Milletvekilli Adayı Recep Hacıeyüpoğlu, AK Parti Kocaali İlçe Başkanı Basri Burak Ak ile çok sayıda muhtar katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Ahmet Acar, “Yerel seçimlerde verdiğimiz sözlerini yerine getirmek için Büyükşehir Belediyemizle işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz hizmet elini tüm ilçelerimize ulaştırıyor” diye konuştu.

Genel Seçimlerin çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Toçoğlu, “Yerel yönetimler olarak hizmet gücümüzü iktidardan alıyoruz. Şimdi muhalefet partileri koalisyondan bahsetmeye başladı. Bizim hemşerilerimiz 13 önceki koalisyon dönemlerini de biliyor. O dönemde halkın derdiyle dertlenen olmadı. Hamdolsun AK Parti iktidarı ile ülkemiz önemli bir gelişim ivmesi gösterdi” dedi. 16 ilçede de birbirinden önemli çalışmaların gerçekleştirildiğini belirten Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerimizde alt yapı ve üst yapı çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Kocaali ilçemizde altyapı çalışmalarımız devam ediyor. İlçemiz için yaklaşık 120 kilometrelik kanalizasyon hattı projelendirmiştik. Yaklaşık 80 kilometrelik hattı döşedik. Atıksu Arıtma Tesisi çalışmaları da sürüyor. İlçemizi sağlam altyapıyla buluşturuyoruz. Bu sayede bölgenin doğal güzelliklerinin ve Karadeniz’in de korunmasını sağlayacağız” diye konuştu.
İlçe için önemli bir yatırım müjdesi daha veren Toçoğlu, “Yeni Büyükşehir Yasası ile hizmet alanımıza dahil olan ilçelerimizde içmesuyu çalışmalarına süratle başladık. Bölgede yaz aylarında yaşanan su yetersizliği sorununa kesin çözüm getirmek amacıyla yürüttüğümüz çalışmaların neticesini aldık. Hamdolsun geçtiğimiz yaz bölgede hiçbir sıkıntı olmadı. Şimdi de yeni bir proje hazırladık. İnşallah Kocaali ve Karasu ilçelerimize hizmet verecek modern bir İçmesuyu Arıtma Tesisi inşa edeceğiz. Projemizin ihalesi 28 Mayıs Perşembe günü yapılacak ve kısa süre içerisinde çalışmalara başlanacak. Bölgenin içmesuyu geleceği garanti altına alınacak” dedi.

Başkan Toçoğlu, “Bölgede sahil yenileme çalışmalarına da başladık. Şehrimizin kuzeyi her alanda gelişimini sürdürecek. Hükumetimizin de bölge için projelendirdiği önemli yatırımlar var. Bizim işimiz hizmet ve gece gündüz çalışıyoruz. Geçtiğimiz dönemde Büyükşehir Yasasıyla hizmet edeceğiz diyen muhalefet şimdi bu yasayı kaldıracağını söylüyor. Onlar konuşa dursun biz Büyükşehir Yasası ile hizmet destanı yazmaya devam edeceğiz. Görevimizin başındayız. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]