Bayramda trafik denetimleri artırılıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü tatili süresince ve sonrasında vatandaşların huzur ve güven içinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla yollarda denetimleri arttıracak.

Emniyet Genel Müdürlüğü Ramazan Bayramı tatili süresince ve sonrasında vatandaşların huzur ve güven içinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla, yoğunluğun yaşanabileceği yollarda denetimleri arttıracak.

Ekipler bayram süresince, Ankara-Bolu-Düzce-Sakarya-Kocaeli-İstanbul, Ankara - Aksaray - Konya (Ereğli)- Niğde (Ulukışla) - Adana, Ankara - Kırıkkale - Kırşehir - Nevşehir (Topaklı) - Kayseri, Ankara - Kırıkkale - Yozgat -Sivas, Ankara- Kırıkkale -Çorum - Amasya (Merzifon) - Samsun, Ankara - Eskişehir (Sivrihisar) - Afyonkarahisar -Isparta - Burdur - Antalya - Konya, Ankara - Eskişehir (Sivrihisar) - Afyonkarahisar - Uşak (Banaz) - Manisa (Salihli-Kula) - İzmir, Ankara - Eskişehir - Bilecik (Bozüyük) -Bursa ve Ankara arası karayollarında denetimleri arttıracak.

Trafikte kural ihlali yapan şoförler havadan izlenecek. Havacılık Dairesi Başkanlığına ait üç helikopter ile Trafik Hizmetleri Başkanlığından rütbeli personel ile havadan denetim yapılacak. Tır, kamyon, tanker gibi ağır taşıtlardan dolayı trafik yoğunluğunun önemli oranlarda arttığı tespit edilmesi halinde trafik akışı normale dönünceye kadar ağır tonajlı araçların trafiğe çıkışına izin verilmeyecek. Otoyol ve bölünmüş yollarda hız ihlallerinin ve bu ihlaller sonucu trafik kazalarının yoğunlaştığı karayollarının da resmi ve sivil radar araçları ile sabit ve seyir halinde radarlı hız denetimleri yapılacak.

17 bin personel görev yapacak

Ramazan Bayramı süresince, şehir içi ve şehir dışı karayolu güzergâhında görevli toplam 17 bin 76 personel gece gündüz demeden denetimlere devam edecek. Ekipler, büro hizmetlerinde görevli personelden takviyeyle gerektiğinde güçlendirilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, vatandaşların ve özellikle de sürücülerin trafik kurallarına her zamankinden daha fazla riayet etmeleri, başta hız ihlali olmak üzere yakın takip, fazla yolcu, uykusuz-yorgun araç kullanmamaları ve trafik kural ihlallerinden kaçınmaları istendi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]