Belediyeye kızdı yolu damperle kapattı

Serdivan 32 Evler Mahallesi'nde Çark Deresi'nin her iki yanında arsaları üzerine kamulaştırmasız yürüyüş yolu yapıldığını iddia eden vatandaş, koşu yolunu tel ve kamyon damperiyle kapattı. Vatandaşlar olaya tepki göstererek, sorunun bir an önce giderilmesini istedi.

Çark Deresi'nin her iki yakasına yapılan yürüyüş yolunun 32 Evler Mahallesi'nde ki bir kesimi vatandaş tarafından teller ve kamyon damperiyle kapatıldı. Yolların arsaları üzerine kamulaştırmasız yapıldığını iddia eden Uğur Selman, yıllardır belediyeler ile uzlaşma aradığını ancak görüşmelerinin sonuçsuz kaldığını ileri sürdü.

Derenin Mithatpaşa kısmında 2093 metrekare, 32 Evler kısmında ise 627 metrekarelik arsalarının olduğunu öne süren Selman, derenin her iki yanındaki yürüyüş yollarını tel örgülerle kapadıklarını ifade ederek; "Arazi sınırı derenin 2,5 metre içinde. İnsanlar düşmesin diye tel örgüyü çektim. Şu anda dereyi doldurmak üzereyim. Ben burayı kapattıktan sonra belediye yetkilileri 'Burayı niye kapattın? Tapuma dahildir biz burayı çözeriz' dediler. İki çocuk buradan geçerken dereye düştü ben kurtardım. Büyükler gelip tel örgüyü birazcık yıkıyorlar, çocuklarda geçebilirim zannedip tehlike yaşıyorlar. Aslında dereyi doldurmam lazımdı. Dereye doldurup kapatsaydım daha sağlıklı olurdu ama bu seferde insanlara ve dereye zarar vermiş olurduk. Belediye hiç ilgilenmiyor. Biz vatandaşlarla kavga etmek zorunda kalıyoruz. Güzelcene kamulaştırmanı yapsaydın. Yerlerini güzel güzel düzeltseydin" dedi.

'Yürüyüş yollarını kapatmamızın nedeni burası bizim tapulu arazimiz' diyen Selman'ın oğlu Levent Selman ise yürüyüş yollarını tel örgülerle kapatmalarına rağmen yayaların geçişlerini engelleyemediklerini bunun için kamyon damperini koyduklarını belirtti. Arsalarının bir kısmının dere içinde kaldığını savunan Levent Selman, şu iddialarda bulundu; "
'Bu yolu kim geçirdiyse onlar ilgilensin' diyerek bizi başlarından savuruyorlar. Vatandaşlarla kötü olmamaya çalışıyoruz. Devletin yapmış olduğu sıkıntılar bize de yansıyor. Vatandaşlar buradaki tellerden atlamaya çalışırken dereye düşüp boğulma tehlikesi geçiriyor. Ama belediye olarak burada herhangi bir çalışma yapılmıyor. Bizi böyle kötü yollara başvurmak zorunda bırakıyorlar. Adaray'ın elektrik direkleri, sinyalizatör hatları ve sınır telleri benim arazimden geçmektedir. Mahkemeye gidip daha önceki kira bedeli ve kamulaştırma için kendileriyle uzlaşmak için oturacam. Biz önce uzlaşmayı tercih ediyoruz."

Öte yandan yürüyüş yolunun damperle kapatıldığını gören vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşıyor. Bir kadın yaşadıkları sıkıntıyı şu şekilde anlatıyor; "İki tarafı da kapatmışlar. Mahallenin diğer tarafından dolaşarak geldik. Buna artık bir çözüm bulsunlar. Ya açmayacaklardı burayı ya da hiç kapatmayacaklardı. Gereğinin yapılmasını istiyoruz. Burası ya kaldırılsın ya da ücreti neyse verilsin. Çoluk çocuk geçemiyor. Millet geri dönmek zorunda kalıyor. Kimse bu zahmeti çekmek zorunda değil" dedi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]