Bilim Dünyası Atina'da buluştu

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Tosun'un organize ettiği “IECMSA 2015” Atina'da başladı. Uluslararası gerçekleştirdiği başarılı kongreler ile tanınan bilim adamı Tosun, her yıl farklı ülkelerde gerçekleştirdiği kongrelere, bu yıl Atina'da Bilim insanlarını bir araya getirdi.

Prof. Dr. Murat Tosun Bilim insanlarını bir araya getirdi

4. Uluslararası Avrasya Matematik Bilimleri ve Uygulamalar Konferansı (IECMSA-2015) Yunanistan’ın başkenti Atina’da 31 Ağustos 2015 tarihinde başladı. 28 farklı ülkeden 320 bilim insanının katılımıyla devam eden konferans, Sakarya Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Türk Dünyası Matematikçiler Derneği, Mohammed V Üniversitesi, Hassan II Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi tarafından destekleniyor. Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu, Mohammed V Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rajaâ Cherkaouı El Mourslı, Hassan II Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abderrahim Khalıdı, Sakarya Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu, Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Murat Tosun konuşmaları ile başlayan konferans bilim dünyasında ses getirdi.

Yenilikler ve kültürler arası iletişim kanalı

Bu organizasyon yoğun bilimsel programının yanı sıra Atina şehrinin tarihi, turistik yerlerine yapılan geziler ve akşam yemeği eşliğinde Türk-Yunan kültür gösterileri ile kültürler arası köprü görevi de üstlendi. Başarı ile yürütülen IECMSA konferans serilerinin birincisi 2012 yılında Kosova’nın başkenti Priştine’de düzenlenmiş ve konferansa 17 farklı ülkeden 316 bilim insanı katılmıştı. 248 sözlü sunum ve 36 poster sunum yapılmış ve 2013 yılında Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da düzenlenen serinin ikinci konferansa ise 30 farklı ülkeden 427 bilim insanı katıldı ve 348 sözlü sunum, 43 poster sunuldu. IECMSA-2014 Avusturya’nın başkenti Viyana’da 25-28 Ağustos 2014 tarihleri arasında 45 farklı ülkeden 461 bilim insanı ve 92 misafirinin katılımıyla tamamlanmıştı. Prof. Dr. Murat Tosun ve ekibinin yoğun gayretleri ile her geçen yıl katılımcı sayısı artan konferans ortaya koyduğu yenilikler ve kültürler arası iletişim kanalı olması itibarı ile bilim dünyası tarafından ilgiyle takip edilmektedir.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]