Bu eğitim sistemi, Sakarya'da ilk kez o okulda uygulanıyor

Çocuk gelişiminin en önemli eğitim yöntemlerinden biri olan Montessori Eğitimi, Sakarya'da ilk kez Asya Montessori Çocuk Saray'ında uygulanıyor.

İtalya'nın ilk kadın doktoru Maria Montessori tarafından geliştirilen bir eğitim yaklaşımı olan Montessori Eğitimi Sakarya'da ilk kez Asya Montessori Çocuk Saray'ında uygulanıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Asya Montessori Çocuk Sarayı kurucusu Hayiye Taşçılar Geçgil, "Okulumuzda son iki 2 yıldır Montessori Eğitimi'ni uyguluyoruz. Montessori, Türkiye'de çok yeni bir eğitim sistemi. Ancak bunun güzelliğini gördükten sonra okulumda uygulamaya karar verdim. Ve bunu çocukları memnun ederek başlattığımız için çok mutluyum. Bu sistemi Sakarya'da ilk uygulayan okul biziz" şeklinde konuştu.

Montessori Eğitimi

Çocuğunuzun en iyi şekilde eğitim görmesi ve ufak yaşlardan itibaren hem analitik yeteneklerini hem de bilişsel yeteneklerini arttırmasını istediğinize eminim. Zira iyi bir eğitim hem kendi başının çaresine bakabilen bir çocuk sahibi olmanıza yardımcı olacaktır hem de daha iyi bir toplum bilinci için gerekli olanlar arasındadır. Çocuklar için çeşitli eğitim metodları da yıllar içerisinde geliştirilmeye devam etti ve bunlardan bir tanesi de Montessori eğitimi ya da diğer adıyla Montessori yöntemi.

Montessori eğitimi temel olarak her çocuğun kendine özgü bir öğrenme hızı ve kapasitesi olduğunu temel alarak geliştirilmiştir ve özellikle altı yaşına kadar olan çocuklarda etkinliği kanıtlanmıştır. Bu yaşa kadar olan çocuklarda soyut kavramların gelişmesi ve kavranması zor olduğu için Montessori yönteminde somut materyal ve malzemeler kullanılarak çocuklara soyut konuların açıklanması temel alınır. Bu eğitim metodunun ilkeleri arasında çocukların özgür olması ve kendi materyallerini kullanarak istedikleri an ve yerde çalışmaları desteklenmektedir. Çalışmalar sona erdikten sonra hatalar yine çocukların kendileri tarafından bulunmakta, eğitmenler hata tespitinde göre almamaktalar. Böylece hem farkındalık hem de sorumluluk alma yetenekleri artan çocukların gelecekte gerçek eğitim hayatlarına başladıklarında pek çok konuya hazırlıklı olmaları ve sosyal olarak da donanımlı olmaları sağlanır.

Montessori yönteminin hem genellikle çocuklar tarafından sıkıcı bulunan çalışma disiplinini onlara aşıladığı hem de dikkat dağınıklıkları gibi rahatsızlıkların üstesinden gelmekte başarılı olduğu görülmüştür. Aynı zamanda çocukları karşılaştıkları sorun ve problemlere karşı bir yöntem geliştirerek sistematik olarak çalışmalarının da yolunu açan bu metod çocuğa sağladığı özgürlük ile hem sağlıklı toplumsallaşmanın hem de sağlıklı bir bireyselleşmenin yolunu açmaktadır.

İtalya’nın ilk kadın hekimi olan Maria Montessori tarafından geliştirilen bu teknik ödül ve ceza sistemlerinden oluşan ve yetişkinlerin ürettiği eğitim metodlarından hoşlanmayan çocukların daha doğal bir eğitime erişebilmesi için yaratılmıştır.

Detaylı bilgi almak için tıklayın

İşte Hayriye Taşçılar Geçgil'in açıklamaları:

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]