Bu sergi diğerlerinden çok farklı

Sakaryalı Fotoğrafçı Bülent İzci, düğün fotoğraflarından oluşan sergisini AKM’de açtı.

Sakaryalı olan ödüllü fotoğrafçı Bülent İzci, “Evet Demeden Önce” isimli ilk kişisel sergisini AKM’de açtı. Yeni evlenen çiftlerin en mutlu anlarından oluşan fotoğraf seçkisini Sakaryalılarla buluşturan İzci’nin sergisi büyük beğeni topladı.

2006 yılında amatör olarak fotoğrafa başlayan İzci fotoğrafları beğenilince 2 yıl sonra stüdyosunu kurduğunu ifade ederek, “Hobi olarak başladım daha sonra düğün çekimi yaptım. Beğenilince devamı geldi ve bu işi geliştirdim. Analog makinam vardı ve fotoğraf çekemediğim için onu satıp dijital fotoğraf makinesi aldım. Fotoğrafçıların kitaplarıyla kendimi geliştirdim. Birçok eğitim aldım. Mardin PWT yarışmasında zor şartlara rağmen Türkiye üçüncülüğü aldım” dedi

“Fotoğraf çekerken kendimi acemi hissediyorum” diyen İzci “Düğün fotoğrafçılığında çiftlerin enerjileri karakteristik yapıları fotoğrafı etkiler. Ben fotoğraflarımda duyguyu yansıtıyorum, fotoğrafın ilk mesajı duygudur. Duygu yoksa fotoğraf elenir. Fotoğraftaki duygu tüm kuralları yıkar. Evliliklerinin 2. Yılında bir çiftin fotoğraflarını çektim ve çok sıra dışı bir çalışma oldu. Fotoğrafçı kendisini acemi hissettiği sürece profesyonel olmaya başlamıştır” diye konuştu.

İzci 1 hafta açık kalacak olan sergisinin ardından sanatsal eserlerden oluşan bir sergi ile Sakaryalıların karşısına çıkacağını ifade etti.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]