Büyükşehir, bayram hazırlığını tamamladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nı rahat ve huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için gerekli tüm hazırlıkları tamamladı. Vatandaşlar belediye otobüsleri ile bayramın ilk gününde yüzde elli indirimli seyahat edecek. Ücretsiz mezarlık seferlerinin de gerçekleştirileceği bayram süresince Veteriner Hizmetleri de mesaide olacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı. Bayram süresi boyunca nöbetçi birimler mesaide olacak. Bayramın birinci gününde Büyükşehir Belediyesi otobüslerinde yüzde elli indirimli tarife uygulanacak. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Arife Günü ve bayram süresince mezarlıklara ek sefer uygulaması yapacak. Camili ve Karaman’da Bayram namazı öncesinde ikişer belediye otobüsü hazır edilerek dileyen vatandaşların bayram namazı için şehir merkezine gelmeleri sağlanacak. Arife günü ve bayram süresince Büyükşehir Belediyesi’nin önünden saat 08.00’den saat 17.00’ye kadar Emirdağ ve Emir Sultan Mezarlıkları’na belediye otobüsleri ile saat başı sefer düzenlenecek. Vatandaşlar, mezarlıklara belediye otobüsleri ile ücretsiz olarak gidebilecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kurban Bayramı süresinde şehir genelinde düzenlenecek programlara katılacak. 5 Ekim Pazar günü, saat 10.00’da Ofis Sanat Merkezi’nde düzenlenecek Toplu Bayramlaşma Töreni’nde kamu kurum ve kuruluşları ile STK temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya gelecek Başkan Toçoğlu; ardından AK Parti İl Başkanlığı, Serdivan Belediyesi, Adapazarı, Erenler ve Taraklı İlçe Teşkilatlarının Bayramlaşma Törenlerine katılacak.

Bayram namazından sonra mezarlıklara gidecek otobüsler camilerin önünden hareket edecek. Emirdağ Mezarlığı’na gidecek olan belediye otobüsleri; Orhan Camii, Mecidiye Camii, Yeni Camii, Kavaklı Camii, Sezginler Camii, Karaosman Camii, Karaman Camii, İhsaniye Camii, Şeker İstiklal Camii, Şeker Camlı Camii, Ali Kuzu Camii, Valide Camii ve Güllük Camii önünden kalkacak. Erenler Mezarlığı’na gidecek olan belediye otobüsleri ise; Güllük Camii, Aziziye Camii, Donatım Camii, Gıyasettin Benli Camii, Küpçüler Camii, Yeşiltepe Camii, Erenler Merkez Camii, Bahçeli Camii, Yeni Eren Camii önünden hareket edecek. Serdivan Mezarlığı’na gidecek olan belediye otobüslerinin kalkacağı camiiler ise şu şekilde: Medine Camii, Bahçelievler Merkez Camii, 32 Evler Hacı Bayram Camii, Yıldız Camii, Karşıyaka Camii, Yeşil Camii, İbrahim Ağa Camii, Albay Şükrü Arıcı Camii, Çark Sanayi Eren Camii.

Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı tatili süresince vatandaşın sorun yaşamaması için nöbetçi birimlerle hizmete devam edecek. Vatandaşlar içme suyu ve kanalizasyon ile ilgili problemleri için Alo Su Arıza 185 telefonunu arayabilecek. Cenaze işleri için nöbetçi ekip, Alo Cenaze 188 numaralı telefonuyla bayram süresince hizmet verecek. Ulaşım Müdürlüğü, bayram süresi boyunca vatandaşın şikâyetlerini Toplu Taşıma Müdürlüğü’nün 0530 763 54 57 no’lu telefonuyla cevaplayacak. Vatandaşlar yangın ihbarları için ALO İtfaiye 110’nu arayabilecek. Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü de bayram boyunca vatandaşların hizmetinde olacak. Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin 444 40 54 no’lu telefonundan Veteriner İşleri’ne ulaşabilecek.

Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan tüm mezarlıklarda fidan dikimi, ot temizliği ile bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı. Kurban Bayramı öncesi başta şehitlikler olmak üzere mezarlıklarda gerçekleştirilen güzelleştirme çalışmaları ve çevre düzenlemelerinin yanı sıra, ihtiyaç duyulan yerlerde kilitli parke döşeme çalışmaları yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde bayram tatili boyunca nöbetçi personel bulunacak. Ayrıca oluşturulan gezici ekipler, bayram süresi boyunca kaçan kurbanlık vakalarında 44 44 054 numaralı telefona ihbar yapılması halinde vatandaşlara yardımcı olacak.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]