Büyükşehir'den spora 26 milyon liralık yatırım

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 2009-2015 yılları arasında spor ve sporcunun geleceği adına hayata geçirilen yatırımları değerlendirdi.

Spor ve sporcunun geleceği adına başlatılan çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü açıklayan Başkan Toçoğlu, “Biz her fırsatta şunu ifade ediyoruz; spor yapılabilecek alanlar ve tesislerin sayıları ne kadar arttırılırsa; her alanda başarı da o denli sağlanacaktır. Bu anlayışla çalışıyor, sporda yenilikçi hizmetleri Sakarya’yla buluşturuyoruz. Spora yatırım Sakarya’nın eğitimine, kültürüne, sağlığına, sosyal hayatına yatırım demektir” dedi.

Son 6 yıllık süreçte yaklaşık 26 Milyon TL’lik proje ve destekler gerçekleştirdiklerini aktaran Başkan Toçoğlu, “Biz her fırsatta şunu ifade ediyoruz; spor yapılabilecek alanlar ve tesislerin sayıları ne kadar arttırılırsa; her alanda başarı da o denli sağlanacaktır. Bu anlayışla çalışıyor, sporda yenilikçi hizmetleri Sakarya’yla buluşturuyoruz. Yeni yatırımlarımız da yolda” diye konuştu.

"Altyapı Büyükşehir’e Emanet"

Başkan Toçoğlu şunları söyledi; “Bilindiği üzere altyapı sorumluluğunu tamamıyla üstlendiğimiz Sakaryaspor’a modern bir altyapı tesisi kazandırdık. Yaklaşık 7 Milyon TL’lik yatırım olma özelliği taşıyan Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesislerinde çalışmalarımız sonlandı. İstedik ki; Türk ve Dünya futboluna Sakaryalı sporcular kazandırmayı sürdürelim. Sakarya, futbolumuza mâl olmuş isimlerin şehri olmayı sürdürsün. İnşallah Sakaryasporumuzun da beklediğimiz günlerine dönmesi ile altyapı tesislerimiz bu anlamda önemli bir tamamlayıcılık üstlenecek.”

"Ne Kadar Tesis O Kadar Başarı"

“Sporda tesisleşme en önemli önceliklerimiz arasında. Bu doğrultuda şehrimizin tamamına sentetik sahalar inşa ediyor, spor yapılabilecek alternatif alanların sayısını arttırıyoruz. İlçe belediyelerimizin de bu konuda ciddi çalışmaları söz konusu. Yer teslimini tamamladığımız alanlarda derhal çalışmaları başlatıyoruz. Akyazı Sentetik sahasının ihalesini gerçekleştirdik, yakında temelini atıyoruz. Müjdesini verdiğimiz gibi Sapanca’ya da yeni bir sentetik saha kazandırıyoruz. Bunun dışında şehir merkezine, İtfaiye Teşkilatımız için inşa edeceğimiz hizmet binasının hemen yanına, bir sentetik saha inşa ediyoruz.”

"Sakarya Bir Spor Şehridir"

“Amatör spora destek olma konusunda Büyükşehir olarak kararlı bir yol izliyoruz. Amatör spora dönük malzeme, araç bağışı, ulaşım ve konaklama gibi türlü başlıklarda desteklerimiz artarak sürüyor. Sakarya bir spor şehridir. Ve biz şehrimizin bu potansiyelini çok iyi değerlendirmek durumundayız. Kulüplerimize ayni yardımlar ulaştırma konusunda federasyon yetkililerimiz ile de sürekli diyalog halindeyiz. Sporun her branşında başarı için profesyonel ve amatör sporcularımıza destek olmayı sürdüreceğiz.”

"Destek Başarı Getirir"

“Büyükşehir Basketbol Takımımız da bu sezon Basketbol Süper Ligi için mücadele verecek. Takımı kurduğumuz ilk gün de Sakarya’nın ciddi bir basketbol potansiyeli olduğunu biliyorduk. Ve geride kalan 2 sezon bu iddiamızın altını doldurdu. Sakaryasporumuz için de her şey daha da iyiye gidecek. İnşası tüm hızıyla devam eden yeni stadın da tamamlanması ile çok daha farklı bir havaya gireceğiz. İnşallah hedefimiz sezon sonunda şampiyonluk. Herkesimden vatandaşımızın destekleri ile kulüplerimizin başarısı da devam edecektir. Bu konunun tekrardan altını çizmek istiyorum.”

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]