Can güvenliğiniz için kaçak doğalgaz kullanmayın!

Şehrimizde en çok tercih edilen yakıtların başında şüphesiz doğal gaz gelmektedir. Sakarya’nın doğal gaz arzını sağlayan AGDAŞ’ın Ticari Hizmetler Müdürü Faruk GÜRPINAR, kaçak ve usulsüz doğal gaz kullanımı konusunda uyarılarda bulundu.

Çevre dostu, ekonomik, konforlu bir yakıt olan doğal gazın kurallara uygun olarak kullanıldığında en güvenli yakıtlardan biri olduğunu belirten GÜRPINAR; ‘Bizler için müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesi önemlidir; ancak daha önemli bir şey var ki o da çevreye duyarlı, kesintisiz ve güvenli doğal gaz dağıtım hizmeti sunmamızdır.’ dedi.

AGDAŞ, doğal gaz kullanırken can ve mal güvenliğini tehdit eden unsurların önüne geçmek için abonelerine çeşitli iletişim araçlarıyla uyarılarda bulunuyor.

AGDAŞ’ın Kontrolü ve Onayı Olmadan Doğal Gaz Kullanılmaması Gerekiyor!

Kaçak ve usulsüz doğal gaz kullanan bir kişinin can ve mal güvenliği tehdit altındadır. Bu kişi kendinin dışında çevresindekilerin de can ve mal güvenliğini tehdit altına almaktadır. Bu konuda tüm doğal gaz kullanıcılarının duyarlı hareket etmesi ve doğal gazı bilinçli kullanmaları gerekiyor.

Özellikle kaçak ve usulsüz gaz kullananlara karşı uygulanan cezaların altını çizen GÜRPINAR; “Kaçak ve usulsüz kullanımları önemle ve titizlikle takip ettiklerini, tespit akabinde doğal gaz arzını hemen durdurup, usulsüz kullanım yapanlar hakkında savcılığa suç duyurunda bulunarak hukuki işlem başlatılmaktadır.” dedi.

Faruk GÜRPINAR sözlerine şöyle devam etti: ‘Şehrimizde yapımı tamamlanan bazı sitelerde merkezi sistemden bireysel sisteme dönüşüm kararı alınmıştır. Bu kararın ardından bazı vatandaşlarımız dairelerine AGDAŞ’ın kontrol ve onayı olmaksızın kombi vb. cihazlar takarak iç tesisatlarında tadilat yapmaktadırlar. Güvenlik önlemleri gözetilmeden izinsiz yapılan bu tür dönüşüm işlemleri sonucunda, ülkemizde can ve mal kaybı ile sonuçlanmış birçok örnek bulunmaktadır. Bu olumsuz durumların yaşanmaması için böyle uygulama yapılmaması, yapanların uyarılarak bu durumun AGDAŞ’a bildirilmesi yakın çevrelerinde yaşayan kişilerin güvenliği açısından oldukça önemlidir.’

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]