Canbasoğlu: Yakında kovulacağımı biliyorum

Türkiye\'nin tek kadın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, kurumsallaşmış şirketlerin bile uzman kişilerin sigorta primlerini asgari ücretten bildirdiklerini, bu kurumlara sürekli ceza yazdığını belirterek “Yakında kovulacağımı biliyorum. Ama ben görevimi yapmak zorundayım.” dedi.

Canbasoğlu, Sakarya vali yardımcısı Akın Yılmaz ile birlikte düzenlediği basın toplantısında kamuoyunda torba yasa olarak bilinen borçların yeniden yapılandırılmasıyla ilgili 6552 sayılı kanun hakkında bilgi verdi. Kuruma pirim borcu ve diğer borcu olanlara seslenen Canbasoğlu, borçlarını yapılandırma çağrısı yaptı. Kanunun çok cazip olduğunu, bazı pirim borçlarının yüzde 80\'ine varan kısmının affedildiğini dile getiren Nurten Canbasoğlu, “Borcu olanlar bu altın fırsatı kaçırmamalı, mutlaka borçlarını yapılandırmalıdırlar. Süre bu yıl sonuna kadar doluyor.” bilgisini verdi.

Sakarya\'nın kayıt dışı karnesinin çok kötü olduğunu, oda ve meslek guruplarına bu konuda bilgilendirme yapacaklarını vurgulayan Canbasoğlu “ Kayıt dışı çalıştıracak kadar zengin değiliz biz. Bunu vatandaş bilmiyor. Bizim de suçumuz var. Mutlaka bu konuda vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz. Ama işyerleri de eğer bir kişiyi çalıştırıyorsa onu da bildirmek zorunda. Denetimlerde ceza yazılmak zorunda. Bana baskılar geliyor, ‘Senin denetmenlerin ne yapıyor\' diye. Benim denetmenim görevini yapıyor. Kayıt dışı ile ilgili düğmeye basıldı.“ şeklinde konuştu.

Canbbasoğlu, şunları kaydetti: “ Yeni meslek guruplarına göre asgari ücretten bildirim yapamazsınız. Uzman kişiler için yatırılacak primler belli. Bunu eksik yatıranlarla biz savaşıyoruz. Kurumsallaşmış şirketlerden Alo 170\'e ihbar geliyor. Biz sürekli ceza yazıyoruz. Yakında kovulacağımı biliyorum. Ama ben görevimi yapmak zorundayım. Naylon sigortalılıktan bahsetmeyeceğim bile. O daha kötü bir şey. Olmayan hayali iş yerlerinde sigortalı gösterilip emekliler var. Bunlara da hakkımızı helal etmiyoruz. Elimizden geleni de yapacağız. “

Kamu Kurumları ihale verdikleri şirketleri bildirmiyor

Nurten Canbasoğlu, kamu kurumlarının ihale yaptığı iş yerini 15 gün içinde kuruma bildirmek zorunda olduğunu hatırlatarak “Bizim kamu kurumlarımız uyumuş. Bir sürü cezalar var. Hepsi cezalık. İhale ile iş yapmış 15 gün içinde ihaleyi verdiği iş yerini bildirmemiş. Bir de kamu müdürleri çok değişiyor. Eski müdür gitti yeni müdür geldi unutmuş olabilirler, insan kaynakları, muhasebe müdürlerini çağırsınlar. Yapılandırma geldi, idari para cezalarının yüzde 50\'si affolacak. Bu altın gibi fırsatı kaçırmasınlar. Yıl sonunda süre dolacak. Ödemeyen kurum müdürlerinden bu cezaları tahsil edeceğiz. Ben kimse ile kötü olmak istemiyorum hazır yasa çıkmış.” diye konuştu.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]