Cavit Öztürk: 'Benim çocuğum yapmaz' demeyin!

Erenler Belediyesi Toplantı Salonunda “Madde kullanımı ve bağımlılığı ile mücadele” konusunda seminer verildi.

Programa; Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Sağlık Müdür Yrd. Dr. Serdar Değirmenci, Dr. Fatih Şahin ve vatandaşlar katılırken programa ev sahipliği yapan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk açılış konuşmasında madde bağımlılığı ile mücadelenin önemine değindi. Öztürk konuşmasında; Madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında herkesin bir şekilde etkin rol alması gerekmektedir. Toplumun bu konuda geniş kapsamlı olarak bilgilendirilmesine ve bilinçlendirilmesine ihtiyaç vardır. Bizlerde bu kapsamda Erenler Kaymakamlığı, Erenler Belediyesi ve Sakarya Halk Sağlığı İl Müdürlüğünce ortak hareket ederek elimizden geldiğince bu bilgilendirmeleri yapmaya çalışıyoruz. Uyuşturucu madde bağımlılığı herkesin başına gelebilecek bir hastalık. Hiçbir ailenin “Ben çocuğumu iyi yetiştirdim. Benim çocuğum yapmaz” dememesi gerekiyor. Ailenin, bağımlılığı bir hastalık olarak görmesi ve saklama yerine bir an önce tedaviye başlanması için gerekli tedbirleri alması gerekiyor”şeklinde konuştu.

Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak ise konuşmasına; “Erenler Belediye Başkanımız madde bağımlılığı ile mücadele konusunda çok duyarlı. Muhtarlarımız aynı şekilde hiçbir ilçede görmediğim kadar iyi niyetli. Bu önemli konuya duyarlılık gösteren herkese ben de çok teşekkür ediyorum. Sevgi saygı ortamını çocuklarımıza aşılamalıyız. Çocuklarınıza ilgisiz kalmayın. Benim çocuğum yapmaz demeyin. Hepimize düşen görevler var. Bu görevlerin yerine getirilmesi temennisi ile hepinize saygılar sevgiler sunuyorum” dedi.

Seminerin konuşmacısı olan Dr. Fatih Şahin, Bağımlılık yapıcı maddelerin bireyi nasıl etkilediğini örneklerle aktarırken, bağımlılık süreçlerinin gelişimini ve bu süreci etkileyen unsurları çizelge ve grafikler eşliğinde anlattı. Sunumunda bağımlılık süreci, keşif evresi, madde kullanımına başlama yaşı, madde kullanmaya başlama nedenleri, maddeler ile ilgili yanlış inançlar konularında bilgilendirmede bulunurken, merak ve ‘bir kereden bir şey olmaz, bırakırım’ düşüncesiyle başlanılan madde kullanımının çok kısa sürede bağımlılığa kadar sürüklediğine vurgu yaptı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]