CHP İl Yönetimi, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Meclis\'te yumruklu saldırıya uğradı. Saldırı, saat 13.30 sıralarında CHP grup toplantısının hemen öncesinde gerçekleşti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu\'na Meclis\'te grup toplantısına girmeden önce yumruklu saldırı gerçekleştirildi. Kalabalık partili grubun tezahüratları eşliğinde CHP grup toplantı salonuna ilerleyen Kılıçdaroğlu\'na Orhan Ö. isimli saldırgan yumruk attı. Orhan Ö. saldırı sırasında Kılıçdaroğlu\'na \'vatan haini\' diye bağırdı.

Yüzünün sol tarafına iki yumruk darbesi alan Kılıçdaroğlu\'nun partililer tarafından yere düşmesi engellendi. Bu sırada korumaların bir bölümü Kılıçdaroğlu\'nu korumaya çalışırken diğer korumalar ise saldırganın üzerine atılarak yere yıktı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu\'na yapılan saldırıyı kınayan CHP Sakarya İl Yönetimi şu açıklamayı yaptı:

"Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu\'na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Toplumumuzda huzursuzluk yaratmak isteyen, Cumhuriyet Halk Partisi\'nin Türkiye\'nin birleştirici gücü olma yolunda devam eden çalışmalarını hazm edemeyen, bazı kesimler bu tür saldırılarla bizleri yıpratmak ve yıldırmak istemektedirler. Bu tür davranışların sonunda bizleri sonu olmayan kavgaların içine çekmek istemektedirler. Bizleri kavga eden, sorunların başlangıcı olarak göstermek isteyenlere, sakinliğimiz ve hukuka olan güvenimizle cevap vereceğiz. Yaşanan bu olayın hiçbir siyasi parti başkanına hatta ve hatta hiçbir ferdimizin başına gelmesini istemeyiz.

Yaşanan bu talihsiz ve yönlendirici hareketin en ağır şekilde cezalandırılmasını ve bunları yönlendirenlerin belirlenmesi bekliyoruz."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]