CHP Sakarya Öğretmenler Günü kutlama mesajı yayınladı

CHP Sakarya 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama mesajı yayınladı. 

Büyük Önder Atatürk’e 84 yıl önce ‘Millet Mekteplerinin Başöğretmeni’ ünvanının verilmesi münasebeti ile tüm öğretmenlerimize armağan edilen bu anlamlı ve duygu yüklü günü kutlamanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Bu müstesna günde geri kalmışlığın ve cehaletin ortadan kaldırılarak çağdaş bir toplum haline gelebilmenin ancak bilimsel yöntemlerle gerçekleşebilecek bir eğitim ve öğretimle mümkün olabileceğine işaret eden Başöğretmen Atatürk’ü büyük feragat ve fedakarlıklarla bizleri yetiştiren tüm öğretmenlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

Eğitimin ve onun vazgeçilmez unsuru olan öğretmenlerin, bir insanın yetiştirilmesinde, bir toplumun gelişmesinde ne denli etkili ve önemli olduğunu Atatürk: ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdi. Öğretmenlerden, eğitimcilerden yoksul bir millet henüz millet adını almak gücüne ulaşamamıştır. Ona sıradan bir kitle denir millet denmez. Bir kitle millet olabilmek için mutlaka eğitimcilere ve öğretmenlere muhtaçtır. Onlardır ki, bir toplumu gerçek millet durumuna sokarlar.’ sözüyle ortaya koymuştur.
Ülkenin geleceğini inşa eden ve eğitimin temel taşları olan öğretmenlerimizin giderek artan ve çözümü için hiç bir düzenleme getirilmeyen sorunları mutsuz ve karamsar insanlar yaratmıştır.

Yönetim kademesi hariç 705.463 öğretmenin var olduğu ülkemizde halen atama bekleyen 300.000 kişinin varlığından hiç bir rahatsızlık duyulmadığı ortadadır. Ekonomik anlamda 1995’ lerin bile gerisinde yaşamaya mahkum edildikleri bir yana, işsizlik ve Kpss sınav skandalları ile iyice yıpratılan öğretmenlerimiz OECD (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü) ülkeleri arasında en çok çalışma saatine sahip bir konumdadır.

Böylesi karanlık bir tablonun var olduğu bir ülkede elbette bir kutlamadan söz etmek gerçekçi bir söylem olamaz. Ancak demokrasilerde seçenekler her zaman vardır ve var olması yolundaki mücadelemiz daima sürecektir.

Bu nedenle 1981 den bu yana kutlanan bu önemli günde birey olmanın ve geleceğin mimarları olmayı üstlenen değerli öğretmenlerimizin yanındayız, haklarının kazanımları yolunda elimizden geleni yapacağımızın altını çizeriz, Dünya Öğretmenler gününde öğrencilere öğretmenlerini bekleten, atanamayan öğretmenlere de okullarını, öğrencilerini özleten AKP iktidarını kınıyor, öğretmenlerimizin gününü kutluyor, sevgilerimi saygılarımı sunuyorum.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]