CHP'den başörtüsü tepkisi

Ortaöğretimde başörtüsü yasağının kaldırılmasına yönelik alınan karara CHP’den tepki geldi.

CHP Adapazarı İlçe Başkanı Nazmi Yıldırım, başörtüsü serbestliğinin anaokullarına kadar ineceği endişesini taşıdıklarını ifade ederek, “Umarım bu defa da başı açık olanlara bir baskı yapılmaz. Aksi halde bunun sonuçları hiç iyi olmaz” dedi.

Yıldırım gazeteci Hülya Sürücü’ye konuştu ve ortaöğretimde başörtüsü yasağının kaldırılmasına ilişkin kararı şu şekilde yorumladı:

“Engin Altay da kaygılarını açıklamıştı”

“Bu konudaki karar Bakanlar kurulu’ndan geçti. Başörtüsü ile kıyafetin özgürlüğü meselesi ortaya konuldu. Partimizin grup başkanvekili de buna ilişkin açıklamalar yaptı, bazı tespitlerini ortaya koydu ve kaygılarını dile getirdi.  Sayın Engin Altay’ın da dediği gibi hepimizin kaygısı bu uygulamanın ana okullarına kadar ineceği şeklinde…

“Baskı yapılırsa sonu iyi olmaz”

Biz bazı şeylere direk” karşıyız” dediğimizde hemen bizi eleştiriyorlar ama, dün başörtüsü olanlar okula giremiyordu belki, zaman ne gösterecek bilmiyorum ama, bu sefer başı açıklara acaba bir baskı olacak mı, onun endişesi içindeyiz.

“Uygulama doğru değil”

Bu uygulama doğru mudur? Elbette değildir. İlçe başkanı olarak ben bunu şahsen uygun görmüyorum. İnsanların elbette yaşam biçimleri ve özgürlükleri vardır. Temennimiz baskı olmaması . Baskı olursa da bunun sonuçlarını zamanla hepimiz göreceğiz. “
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]