'Çocuk gelin' katil zanlısı organlarını bağışlamak istedi

Adapazarı'nda boşanmak isteyen 17 yaşındaki eşi Emine Y.'yı öldürmesi nedeniyle 24 yıl hapis cezası verilen, Yargıtay'ın cezayı az bulması nedeniyle yeniden yargılanan 23 yaşındaki Süleyman Y., üzerindeki algının değişmesini istediğini belirterek, başka hayatlara can verebilmek için organlarını bağışlamak istediğini söyledi.

12 Kasım 2012'de Adapazarı Evren Mahallesi'nde yaşanan olayda, eşinden gördüğü şiddetten kaçarak baba evine sığınan bir çocuk annesi Emine Y., eve gelen eşi Süleyman Y.
tarafından 16 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin 'En alt seviyede tahrikten' indirim yaparak verdiği 24 yıl hapis cezası ise geçen Ocak ayında Yargıtay 1'inci Dairesi tarafından bozuldu. Yargıtay, boşanmak isteyen eşini öldüren Süleyman Y.'nin indirim yapılmadan yeniden yargılanmasını istedi.


'ÖLDÜRMEK İÇİN GİTMEDİM'

Süleyman Y.'nın yeniden yargılanmasına Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün başlandı. Sanık koca duruşmada pişman olduğunu yinelerken, "Yargıtay'ın verdiği ceza bozma ilanını reddediyorum. Oraya eşimi öldürmek için gitmedim. Eşimin evine gittiğimde kızımın benden olmadığını, DNA testi yaptırmamı ve eğer çocuk bendense geri döneceğini söyledi. Bu sözler üzerine olay yaşandı, kendimi kaybettim" dedi. Üzerindeki algının değişmesini istediğini kaydeden Süleyman Y. şöyle konuştu:

"Böyle olmasını istememiştim. Üzerindeki algının değişmesini istiyorum. Bir cana kıydım. Ben böyle olmasını istememiştim. Başka hayatlara can verebilmek için aileme de vasiyet ettim. Ölürsen organlarımın bağışlanmasını istiyorum. Keşke zamanı geri alabilseydim." diye konuştu.

Mahkeme duruşmayı 8 Mart gününe erteledi. Süleyman Yayla cinayetin ardından ilk duruşmasına da 2013 yılı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde çıkmıştı.

PLATFORM ÜYELERİNDEN AÇIKLAMA

Davayı başından bu yana takip eden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ise yine Sakarya Adliyesi'ndeydi. Duruşma sonrası açıklama yapan platform üyeleri, Yargıtay'ın bozma kararının emsal olmasını ve kadın cinayetlerinde indirim uygulanmamasını istedi. Emine Y.'nın annesi Ülkü Y. ise, "Fazla söyleyeceğim söz yok. Tek isteğim adaletin yerini bulması. İnşallah bu kez adalet yerini bulur" dedi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]