Çocuk katilinin yargılanmasına başlandı

Hendek ilçesinde geçen yıl 9 Temmuz\'da 62 Evler mevkiinde cesedi bir çuval içinde bulunan 7 yaşındaki Ömer Den\'i öldürdüğü iddiasıyla tutuklu bulunan Ö.A.\'nın (61) yargılanmasına Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi\'nde başlandı.

İlk duruşmaya tutuklu sanık, avukatı ile ölen çocuğun babası Mustafa Den katıldı.
Sanık Ö.A. savunmasında, kendisine isnat edilen suçu kabul etmedi. Çocuğu kendisinin öldürmediğini öne süren Ö.A., emniyette çok işkence gördüğünden dolayı psikolojisinin bozulduğunu iddia etti. Polis, savcılık ve nöbetçi mahkemedeki ifadelerinin okunması üzerine sanık Ö.A., ifadelerinin doğru olmadığını, ifade verirken kendinde olmadığını ileri sürdü.

Maktulün babası Mustafa Den ise sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek; "Sanığı hiç tanımam. Evleri bize 500 metre mesafede. Savunmaları tamamen yalandır. Şikayetçiyim. Cezalandırılmasını istiyorum. Sanık tutuklandıktan sonra eşimi de suçlamaya devam etmiştim. Eşim evi terk edip kaçtığından dolayı ona kızgın olduğumdan böyle davrandım. Aslında sanık suçunu ikrar etmişti. Eşim de zaten şu an geri dönmüştür. O günlerde böyle yanlış davranışlarım olmuştu." dedi.

Tanık M.S., maktulün halasının oğlu olduğunu ifade ederek, şunları anlattı: "Kaybolmuştu, arıyorduk. O akşam biz sanığı cesetle kaçarken görmüştük. Yanına kadar vardık ama ceset torbasını bıraktığında hırsız zannettiğimizden yakalamadık. Huzurdaki sanık olduğundan eminim."

"
Benim yetişeceğimi anlayınca poşeti bıraktı"

Bir başka tanık O.S. ise kovaladıkları şahsın kendisine yüzünü hiç dönmediğini belirterek; "Zaten açık renk polar benzeri bir takma sakal gibi bir şeyle ağzını kapatmıştı. Benim yetişeceğimi anlayınca poşeti bıraktı. Ben sanığa 7 -8 metre kadar yaklaştım. Ancak cebinden bir şey çıkartmaya çalışıyordu. Yere bir çikolata kağıdı düşürdü. Abim \'seni bıçaklayacak, bırak\' deyince peşini takip etmekten vazgeçtim. Abim sonra 3 -4 metre kadar şahsa yaklaştı. Ancak o da takibi bıraktı. Sanığı 100-150 metre kadar kovalamıştık." diye konuştu.

Tanık K.A. da sanığın uzaktan akrabası olduğunu dile getirdi. Sanığa isnat edilen suçla ilgili görgüye dayalı bilgisinin olmadığını belirten K.A. şunları kaydetti: "Sanık eve geldiğinde bir kaç gün önce bir poşetle kovalamışlar. Kaçmış. Kendisinin olduğunu söylediklerinden aranıyordu. Onun geldiğini görünce kovaladım. 155\'i aradım."

Sanık avukatı, aleyhe olan hususları kabul etmediklerini söyledi. Tanıkların yaşının genç olduğunu belirten sanık avukatı, yaşlı olan müvekkilini nasıl yakalayamadıklarını anlayamadığını ifade etti.

Mahkeme heyeti, davetiye tebliğine rağmen duruşmaya gelmeyen tanık S.Ş.\'nin zorla getirilmesine ve maktulün annesine müşteki sıfatıyla çağrı çıkartılmasına karar verdi.
Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Ağırlaştırılmış müebbet isteniyor

Başpınar Mahallesi\'nde geçen yıl 9 Temmuz\'da kaybolan Ömer Din\'in cesedi, çuval içinde bulunmuştu. Cesedi çuval içinde taşıdığı öne sürülen ve vatandaşların fark etmesi üzerine çuvalı bırakıp kaçtığı iddia edilen Ö.A., polis tarafından yakalanmıştı. Katil zanlısı, boğazını keserek intihar teşebbüsünde bulunmuştu. Yapılan otopside çocuğun boğularak öldürüldüğü belirlenmişti. Cinayet soruşturmasında Ö.A.\'nın resmi nikahlı eşinden 38 yıldır haber alınamadığı ortaya çıkmıştı. Resmi nikahlı eşi için kayıp başvurusunda bulunmadığı öne sürülen katil zanlısının dini nikahlı ikinci eşinden olan 4 çocuğunu da resmi nikahlı eşinin üzerine kaydettirdiği ileri sürülmüştü. Davanın iddianamesinde sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Kaybolan küçük çocuğun cesedi çuvalın içinde bulundu haberi için tıklayın
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]