"Çocuklarım aç, yurda vermek istiyorum"

Sakarya’da çaresiz, işsiz bir baba, 5 çocuğunun aç kaldığını belirterek gözyaşları içerisinde devlet yurduna vermek istediğini söyledi. Kirayı ödemeyince ormanlık alanda boş buldukları tek odalı yıkık dökük, suyu olmayan bir kulübeye sığınarak 2 yıldır yaşam savaşı veren 39 yaşındaki baba Şeref Geyik , “Çocuklarımı yurda verirsem en azından aç kalmazlar, tok olurlar.” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Şeref Geyik, eşinin psikolojik sorunları sebebiyle ara ara kendilerini bırakıp gittiğini ifade ederek  çocukları Hazal (2), Cumali (8), Binnur (11), Şengül  (12) Elanur (13) kendisinin baktığını belirtti. 2 sene önce kirada oturduklarını, kirayı ödeyemeyince evden çıktıklarını ve Adapazarı ilçesi Bağlar Mahallesi ’ndeki boş buldukları bu kulübeye sığındıklarını anlatan Geyik, “Gidecek yerimiz yoktu. Ben burayı sahipsiz buldum buraya sığındım. Burası tek odalı. Bir odada  oturup kalkıyoruz, burada yeyip içiyoruz, Kulübenin suyu da yok. Yukarıdaki kaynaktan getiriyoruz. 2 senedir burada yaşıyoruz. Eşim dengesizdir ara ara bizi bırakıp gidiyor.” dedi.

“ÇOCUKLARIM AÇ KALMAMASI İÇİN YURDA VERMEK İSTİYORUM”

Vali yardımcısının makam odasına kadar gittiğini, ancak devletten hiç bir yardım görmediğini belirten Geyik, hiç kimsenin gelip kendileriyle ilgilenmediğini söyledi. Çocuklarının dördünün okula gittiğini, ancak bir gün gidip üç gün gidemediklerini dile getiren Geyik, çocuklarının aç kaldığını, bu sebeple yurda vermek istediğini kaydetti.  Baba Geyik, yaşadığı çaresizliği gözyaşları içerisinde şöyle anlattı:

“Çoluk çocuğum aç. Çoluk çocuğumu yurda vermek istiyorum. Yardım istiyorum ben devletten. Yeterince çocuklarıma bakamıyorum, çok üzülüyorum. Ben de istiyorum ki çocuklarım iyi yetişsin. Bu sebeple yurda vermek istiyorum. Zaman geliyor çocuklarım bir iki gün aç kalıyor. Bir baba olarak vicdanım rahat etmez çocuklarımı yurda vermeyi ama mecburum. Çocuklarım hiç olmazsa orada tok olurlar, aç susuz kalmazlar.”

Çocuklar ise derslerine kulübenin önünde kütüğü oturarak  çalışıyor. 12 yaşındaki Şengül ise arkadaşları gibi okula gitmek, okuyup öğretmen olmak istediğini söyledi.

İLGİLİ KİŞİYE BU NUMARADAN ULAŞABİLİRSİNİZ: 0532 159 35 69

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]