Değişimin Hızını ve Gücünü Arkanıza Alın

Sakarya Üniversitesi Ab-ı Hayat Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Türkiye\'de Gençlerin Rolü ve Girişimcilik’ isimli panel, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Ab-ı Hayat Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen ve Twitter Fenomeni ‘Adem Simit’ mahlasını kullanan Ali Uslu’nun oturum başkanlığını yürüttüğü ‘Türkiye\'de Gençlerin Rolü ve Girişimcilik’ paneline, Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Mansur Topçuoğlu ve AHİD (Adil Hareket ve İhya Derneği) Başkanı Mustafa Gözel konuşmacı olarak katıldı.

Girişimcilik konusunu, edindiği tecrübeler neticesinde öğrencilere aktaran Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Mansur Topçuoğlu, girişimciliğin kodlarını hayal etmek, öngörmek, harekete geçmek, denemek, donanımlı olmak, yatırım yapılabilir olmak ve değişim şeklinde sıraladı. Girişimin, değişimin gittiği yönde olduğunu belirten Topçuoğlu “Değişimi iyi okuyun. Değişimi iyi okursanız, değişimin hızını ve gücünü arkanıza alırsınız. İyi okuyamazsanız kaybeden olursunuz” dedi.

Türkiye’de Gençlerin Rolü ve Girişimcilik fikrinin nasıl ortaya çıktığını belirten AHİD Başkanı Mustafa Gözel, Türkiye’de gençlerin rolü olmadığını, sistemin eğitim temelli olduğu için girişimciliğin arka plana itildiğini ifade etti. En büyük girişimciliğin, ülkemizdeki gençlerin kendi rolünü bulabilmesi olduğunu ifade eden Gözel, “Bizim işimiz düşünmekken, önümüze belirli kalıplar konuldu ve sen bu konuları düşünme denildi. Hayatımızı maddi kaygılarla, bize dayatılan fikirlerle geçirmek zorunda kalıyoruz” şeklinde konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]