Dişli: "Duyarlı gençlikle gurur duyuyoruz"

AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir ve Yönetim Kurulu Üyeleri Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’yi ziyaret ederek, Srebrenitsa Soykırımı’nın 20. Yıl dönümünde Bosna-Hersek’e yaptıkları ziyaretle ilgili bilgi verdi.

AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, Başkan Dişli’ye yaptığı ziyarette Srebrenitsa Soykırımı’nın 20. Yıl dönümünde Bosna-Hersek’te katıldıkları “Ölüm Yürüyüşü”nü anlattı. Türkiye’den sadece Sakarya AK Parti Gençlik Kolları’nın katıldığı 105 kilometrelik yürüyüşü anlatan Demir, “Her seyahat bir hayalle başlar. Bizim yürüyüşümüz de bir hayalle başladı. Yaklaşık 34 arkadaşımızla beraber bu yürüyüşü gerçekleştirdik. Bu yürüyüş gerçekten hayat değiştirecek bir deneyim oldu. Biz gençler olarak meseleleri sadece film gibi izleyen bir gençlik olmak istemiyoruz. Meseleleri anlayan, idrak eden ve bunlara politika üreten bir gençlik olmak istiyoruz. Ülkemizdeki gençlere mutlaka buradaki yürüyüşe katılmalarını ve çok güzel bir hikâyelerinin olmalarını temenni ediyorum” dedi.

Yürüyüş esnasında geçen olayları anlatan Demir, “3 günlük yürüyüş esnasında bayrağımıza büyük ilgi olduğunu gördük. Bayrağımızı gören hemen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı soruyor. Bizler onun gençleri olduğumuzu söyleyince bizlerle daha çok ilgileniyorlar. Her kez bayrağımızla ve bizimle fotoğraf çekilmek istiyor” diye konuştu. Demir, ziyaret sonunda Başkan Dişli’ye Bosna Hersek’te çekip arşivledikleri fotoğraflardan oluşan bir tablo hediye etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Dişli, “Böyle duyarlı gençleri görmek bizi onurlandırıyor. Tarihinizi bilmek sahip çıkmak çok önemli, sizler gibi bilinçli, aklıselim gençlerimiz olduğu sürece ülkenin geleceğinden şüphe duymuyorum. Sizlerle guru duyuyoruz” dedi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]