Diyanet İşleri Başkanı Görmez şehitlerimiz için konuştu

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Şırnak'taki terör saldırısında 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili, "Cenab-ı Hak milletimizi ve ülkemizi bir an önce bu acılardan kurtararak, bu acılara son verme iradesini milletçe göstermeyi hepimize nasip eylesin" dedi.

Görmez, Sakarya'nın Sapanca ilçesindeki "Yurtdışı Din Hizmetleri Konferansı"nın kapanışında yaptığı konuşma öncesindeki açıklamasında, Şırnak'ta 3 askerin şehit olduğu haberini aldığını, bundan büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Son günlerde her konuşmasının neredeyse acı haberlerle başladığını dile getiren Mehmet Görmez, "Şehit olan kardeşlerimize yüce Rabbimizden rahmetler diliyorum. Cenab-ı Hak milletimizi ve ülkemizi bir an önce bu acılardan kurtararak, bu acılara son verme iradesini milletçe göstermeyi hepimize nasip eylesin" ifadelerini kullandı.

Görmez, dün Bolu'nun Göynük ilçesinde, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında şehit olan uzman çavuş Ziya Sarpkaya'nın cenaze törenine katıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Orada da ifade ettim. Dedim ki  'Şehitler bizim şahitlerimizdir'. Şehitlerimiz şahitlerimiz olsun ki Göynük Şemdinli'nin, Şemdinli Göynük'ün kardeşi olmaya devam edecek. Çünkü, namazını kıldığımız kardeşimiz Şemdinli'de babasıyla telefonla konuşurken şehit edilmişti. Göynük'te metfun Akşemseddin ile Şemdinli'de metfun Seyyid Taha bu ülkenin manevi hayatına aynı mesajları, aynı rahmeti, aynı sevgiyi vermişlerdir, vermeye devam edecektir. Bütün bu olup bitenler bizim işlerimizin, sorumluluklarımızın ne kadar büyük olduğunu bir kez daha bize hatırlatmış oluyor."

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]