Donmak üzereyken bulduğu köpek 11 yavru doğurdu

Sakarya\'nın Akyazı ilçesinin Kuzuluk Mahallesi\'nde oturan Recai Güngör, bir ay kadar önce yoğun kar altında titrerken bulduğu gebe sokak köpeğini boşalttığı tavuk kümesine yerleştirdi. Kümese ısıtıcı da koyan Güngör, doğan 11 yavruyu sütle besliyor.

Ocak ayı içinde bölgede çok etkili yağan ve yarım metreyi bulan kar yağışı sırasında kulağı küpeli sokak köpeğini gören Recai Güngör, gebe olduğunu anlayıp soğuğun da etkisiyle yürümekte zorlandığını gördüğü hayvan için evinin bahçesinde bir kulübe yaptı. Ancak köpek bu kulübe yerine doğumu hemen yakındaki komşularının samanlığında yaptı. 11 yavru dünyaya getiren köpeği gören komşuları, "Bu hayvanı buraya sen alıştırdın" diyerek sitemde bulundu. Güngör de kendi bahçesindeki tavuk kümesini boşaltıp yavruları da alıp buraya yerleştirdi. Buraya soğuk nedeniyle ısıtıcı da koydu.

Anne köpeğin sütü yetmeyince yavruları aldığı sütle besleyen Güngör, "Köpek soğukta titreyerek dolaşıyordu. Gebe olduğu için de zor yürüyordu. Onu alıp önce bahçemde yaptığım kulübeye yerleştirdim. Burada doğum yapmasını bekliyordum. Ama bu yeri beğenmemiş olacak ki komşunun samanlığına gidip orada doğum yaptı. Komşular durumdan rahatsız oldu. Bana sitem ettiler. Ben de köpek ve 11 yavrusu için bahçemdeki tavuk kümesini boşalttım. Isıtıcı tertibatı kurdum. Yoğun kar yağmıştı. Anne köpek yiyecek bulup yavrularını doyuramıyordu. Komşumuzun ineği var her gün ondan süt alıp anne ve yavrulara verdim. Yavrulardan 2\'si öldü 6 erkek 3 dişi olmak üzere 9 yavru yetişti. Duruma en çok da torunum Zeynep sevindi. Her gün zamanının büyük bir bölümünü onlarla geçiriyor Ailece çok mutluyuz\'\' dedi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]