"Duyarlı olun, deprem sigortası yaptırın"

Sakarya Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Çetin Erdil deprem Sigortasının önemine değinerek Sakaryalıları Deprem Sigortasını ihmal etmemeleri için uyardı.

SASADER Başkanı Çetin Erdil “Bilindiği gibi Şehrimiz 1. Bölge deprem kuşağında. Maalesef ki şehrimizde geçmişten bu yana yaşanan depremlerde çok sayıda can e mal kaybı yaşanmıştır. Allah göstermesin olası bir depremde mal güvencemizin teminat altına almak için kanunen de zorunlu Deprem Sigortalarımızı mutlaka yaptırmalıyız” dedi.
 
Zorunlu deprem sigortanızı mutlaka yaptırın!
 
Deprem Sigortalarının kanun ile zorunlu hale getirildiğini belirten Erdil “Halkımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Zorunlu deprem sigortalarını sadece su, elektrik, doğal gaz veya satış esnasında yaptırmasınlar zorunlu deprem sigortası bizler için çok önemli bir sigorta poliçesidir.
Halkımız Zorunlu deprem sigortalarını Şehrimizde bulunan tüm sigorta acentelerinden yaptırabilirler.” İfadelerini kullandı.
 
Deprem sigortasi nedir?


Deprem Sigortasının ayrıntıları ile ilgili bilgiler de paylaşan Çetin Erdil açıklamasını “Zorunlu Deprem Sigortası, 27 Eylül 2000 tarihinden itibaren 587 sayılı Kanun Hükmünde kararname ile yürürlüğe girmiş olan ve depremin konutlarda ve dask poliçesi kesilmesi gereken iş yerlerinde neden olacak hasarlara karşı güvence sunan bir sigortadır.
 
Deprem sigortası, deprem nedeniyle binada oluşan zararların yanı sıra deprem sonucunda meydana gelen yangınların, patlamaların ve yer kaymalarının sigortalı binada doğrudan neden olacağı maddi zararların da sigorta bedeline kadar teminat altına alınmasını sağlamaktadır.
 
Ayrıca zorunlu deprem sigorta poliçeleri olmayanlar Ağustos 2012 de yürürlüğe giren yeni Afet Sigortaları Kanunu gereğince DASK poliçesi olmayan kişiler artık evlerine elektrik ve su, doğal gaz bağlatamamaktadırlar.

Sigorta poliçeleri

Diğer bir husus da Tüketicilerimizin Konut almaya kalktıklarında bankalardan kredi alımında konut sigortasının yapılabilmesi için deprem sigortasının yapılması şartı aranmaktadır. Tüketicilerimizin sigorta poliçelerinin bankalardan yaptırmaları mecburi değildir 13 Mart 2015 yılında resmi gazetede yürürlüğe giren 29294 sayılı kanuna göre tüketici istediği sigorta şirketinden ve istediği sigorta acentesinden poliçelerini yaptırma hakkına sahiptir bankaların bu konuda müşterilerine yaptırım uygulayamazlar
 
Tüm bunlardan daha da önemlisi, doğal afet sonrası kayıplarınızı en aza indirmek için deprem sigortası yaptırmanızı tavsiye ediyoruz.
 
Hem ülkemizin ve şehrimizin coğrafi koşulları hem de kanuni yükümlülükler gereği DASK poliçenizi bir an önce yaptırmayı, süresi yaklaşan poliçelerinizi de yenilemeyi ihmal etmeyin. Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından sunulan poliçeler, tim yetkili sigorta acentaları tarafından düzenlenmekte ve her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekmektedir.” diyerek bitirdi
 
Bu kısmı resmin sağında kutucuk olarak yaparsın..
Deprem sigortası yaptırmak için ne belge isteniyor?

Gereken bilgiler şunlardır:

Sigortalının adı, adresi, telefonu, varsa cep telefonu
Sigortalının vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası
Sigortalanacak yerin açık adresi
Tapu bilgileri (ada, pafta, parsel, sayfa no) (mesken tapusu veya arsa tapusu)
Binanın inşa yılı (1975 ve öncesi, 1976 - 1996 arası, 1997 - 1999 arası, 2000 ve sonrası)
Binanın yapı tarzı (çelik / betonarme karkas, yığma kagir, diğer)
Binanın toplam kat sayısı
Binanın hasar durumu (hasarsız, hafif hasarlı, orta hasarlı)
Meskenin (dairenin) brüt yüzölçümü (m2)
Meskenin (dairenin) kullanım şekli (mesken, ticarethane, büro, diğer)

Zorunlu Deprem Sigortası tümüyle beyan esas alınarak düzenlenmektedir. Yanlış beyandan doğabilecek tüm sorumluluk sigorta ettirene aittir
 

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]