Eğitim-Bir-Sen köy köy geziyor

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri köy köy, okul okul gezerek sendikalarını ve kazanımlarını anlatıyor.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen, 16 ilçede teşkilat toplantısı yaptıklarını, ilçelerde okulları ziyaret ettiklerini ve köy okullarını ziyaret ederek istişarelerde bulunduklarını ve öğretmenlerle sohbet ettiklerini belirtti.

Mengen ; Geçen hafta Kaynarca’da köy okullarını ziyaretimizin ardından bu hafta da Hendek’te Soğuksu ilk ve ortaokulu ile Yeşilyurt İlk ve Ortaokulunu ziyaret ettik. Bu okullarda fedakarca çalışan idareci ve öğretmenlerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.  Sıcakkanlı samimi misafirperverliklerinden dolayı da ayrıca teşekkür ediyoruz.  Diğer ilçe ve köy okulları ziyaretlerimiz devam edecek.

Sendikacılığa yeni bir boyut kazandırmak ve ülkede sendikal alanın sevimli, sempatik, milletin değerleri ile barışık hale gelmesine zemin oluşturmak ve bunu takip etmek için yola çıktık. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüz kutlu olsun. 1 Mayıs barışın, kardeşliğin, emeğin ve emekçinin sesinin yükseldiği bir gün olsun.  1 Mayısları kaotik ortama dönüştürerek toplumsal barışı, dayanışmayı ve kardeşliği tüketmeye çalışanlara karşı, Eğitim-Bir-Sen toplumsal barışı, dayanışmayı ve kardeşliği güçlendirerek yeniden üretmeye devam etmektedir.

Aday öğretmenlerin adaylık eğitimlerinin Aday Öğretmen Yetiştirme Programı’nda tanımlanan tarihten en az 15 gün önce tamamlanması ya da adaylık eğitimlerini atandıkları yerlerde tamamlamaları hususunda düzenleme yapılması talebiyle Milli Eğitim Bakanlığı’na müracaatta bulunduk. Aday Öğretmen Yetiştirme Programı’na göre, aday öğretmenlerin adaylık eğitimleri Eylül ayının ilk haftasında tamamlanacaktır. Bu durumda, aday öğretmenlerin adaylık eğitimlerini tamamlayacakları tarih ile atamalarının gerçekleştirildiği yerlerde göreve başlamaları gereken tarih arasında çok kısa bir zaman dilimi kalmaktadır. Bu da, söz konusu öğretmenlerin atamalarının yapıldığı yerlerde kalacak yer bulmaları, taşınma işlemlerini tamamlamaları, görev yapacakları kurumu ve mahalli tanımaları ve adapte olmaları için yeterli zaman bulamayacakları anlamına gelmektedir.

Millî Eğitim Bakanlığınca hafta sonlarında yapılan merkezi sınavlarda görev alanlara 2012/2723 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sınav Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslara göre sınav ücreti ödenmesine dair toplu sözleşme hükmünün uygulanmasında yaşanan sorun, çabalarımız sonucunda çözüldü. Öğretmenlerimiz sınav ücretlerini en kısa sürede alacaklardır ve toplu sözleşme de belirlenen sınav ücreti artışı gerçekleşecektir.

Görevde yükselme sınavına göre yapılan atama sürecinde boş kalan münhal şef ve memur kadroları için görevde yükselme sınavı başarı sırasına göre atama yapılmasını istedik. Başarı sırası esas alınarak boş kalan kadrolara adayların istekleri alınmak suretiyle atama yapılmalıdır.


7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]