Ekonometri Seminerleri devam ediyor

Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü öncülüğünde ve Siyasal Bilgiler Fakültesi Finansal Ekonometri Bölümü koordinatörlüğünde düzenlenen Sakarya Ekonometri Seminerleri (SES), Zaman Serileri Analizi ve Finansal Ekonometri dersi ile devam etti.

Bu yıl 3 Ağustos’ta Eviews ile Uygulamalı Ekonometri dersiyle başlayan ve Panel Veri Analizi dersi ile devam eden seminer sonunda katılımcılar, sertifikalarını SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın elinden aldı.

Matematik, istatistik ve sayısal yöntemlerin her disiplinin olmazsa olmazı haline geldiğini ifade eden Prof. Dr. Elmas, İlahiyat Fakültesi’ne de bu derslerin konulmasını tavsiye ettiğini belirtti. Üniversitenin temel düşünceleriyle örtüşen uygulamaları her zaman desteklediklerini kaydeden Prof. Dr. Elmas, bu tür programların üniversiteye önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi. Rektör Elmas, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen genç akademisyenleri kutladı ve bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.

Koordinatörlüğünü, Finansal Ekonometri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şakir Görmüş, Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Veli Yılancı, araştırma görevlileri Mücahit Aydın ve Gürkan Malcıoğlu ile Çiğdem Kayar ve Oğuz Kırman’ın yaptığı SES’e bu yıl 30 farklı üniversiteden 90 akademisyen katıldı.

SAÜ’nün SES ile ekonometri ve istatistik alanında uygulamalı destek eğitiminde artık marka haline geldiğini ifade eden SAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Finansal Ekonometri Bölümü koordinatörlüğünde düzenlemeye devam etmeyi planladıkları ekonometri seminerlerinin akademisyenlerin nitelikli yayınlarını nicelik olarak da arttıracağını söyledi.

SAÜ Finansal Ekonometri Bölümü Başkanı Doç. Dr. Şakir Görmüş, “Rektörümüzün direktifleri ile iki yıl önce küçük bir seminerle başladık. Geldiğimiz noktada çok sayıda üniversiteden akademisyenin her yıl takip ettiği Sakarya Ekonometri Semineri, artan ilgiye mazhar olmaktadır” ifadelerini kullandı.

Her modül bitiminde ilgili modül için katılımcılara sertifika verilen SES’de, bu yıl Eviews ile Uygulamalı Ekonometri, Zaman Serileri Analizi, Panel Veri Analizi, Finansal Ekonometri ile Zaman Serisi ve Panel Veri Analizinde Güncel Teknikler isimli dersler verilmekte, her modül sonrasında yapılan anket ile gelecek yıllarda açılacak yeni modüller için katılımcılardan fikir alınmaya devam edilmektedir.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]