Erenler Belediyesi'nden Gazze'ye yardım kampanyası

Erenler Belediyesi’nin İHH ile ortaklaşa düzenlediği Gazzeye Yardım Kampanyasına Erenlerliler büyük ilgi gösteriyor.

Çarşamba Pazarının üç ayrı noktasında kurulan stantlarla toplanmaya başlanan yardımlara vatandaşların ilgisi büyük oldu. Çarşamba Pazarındaki yardım standları görevlilerini ziyaret eden Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk Rahmet ve bereket ayı Ramazanı Şerifin son günlerine gelindiğini hatırlatarak Erenlerlilerin Kadir gecesini ve Ramazan Bayramını tebrik etti. Öztürk konuşmasında; “Mübarek Ramazan ayı içerisinde İsrail Devletinin Müslüman Filistin halkına çocuk, kadın, genç, ihtiyar demeden sınır tanımayan insanlık dışı muameleleri bir devlet terörü haline gelmiştir. Bir lokma ekmeğe muhtaç olan ve İsrail’in bombardımanı ardında can çekişen insanlar var. Erenlerli hemşerilerimiz sağolsunlar bu konuda ki duyarlılıkları ile yardımlarını yapmaya başladılar. Dünyanın seyirci kaldığı bu katliam karşısında Ecdadımızdan aldığımız anlayış ile mağdur durumdaki insanların yanlarında olmaya çalışıyor ve bu acıyı çok yakından hissediyoruz. İHH’ya yardımcı olalım destek verelim. İHH ve diğer sivil toplum kuruluşları vasıtası ile Gazze’ye bir yardımda bulunmanın onurunu birlikte yaşayalım istiyorum. Kadir gecesinde mazlumları dualarımızdan eksik etmeyelim. Vatandaşlarımız, Yunus Emre Meydanında Arefe akşamına kadar açılacak yardım standımızdan da istediği zaman yardımlarını gönderebilecek” dedi.

Erenler İlçesi esnaflarından Alim Karakaya, eşi ile birlikte geldiği yardım standında Başkan Öztürk’ün de bulunduğu sırada Gazze için zekat olarak 5 bin lira bağışta bulundu.
Erenler Halk Eğitim Müdürü Abdulvahid Uygar ve Erenler Yerel Kültür Derneği Başkanı Sabri Bölükbaş’da yardım kampanyasına destek verenler arasındaydı.

Yardımlar için kurulan stantların dışında yardımda bulunmak isteyenler diğer yollardan da faydalanabilecekler.

Gazze’ye yardım kampanyasına banka hesapları yoluyla,
IBAN TR – 1600 2060 0109 0173 0058 0002 Türkiye Finans Adapazarı Şubesi’ne
açıklama kısmına;

Zekat ise, GAZZE ZEKAT
Fitre ise, GAZZE FİTRE
FİDYE ise, GAZZE FİDYE yazılması,
Zekat, Fitre veya Fidye değilse sadece GAZZE denmesi yeterli olacak.
 
Ayrıca SMS yoluyla tüm GSM operatörleri için cep telefonlarından “GAZZE” yazıp 3072’ye göndererek 5 lira  bağışta bulunulabilecek.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]