Ferizli Park'ın açılışı gerçekleşti

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, "Türkiye birçok alanda olduğu gibi doğal güzellikler alanında da kendini adeta keşfediyor" dedi.

İsen, Ferizli Botanik Parkı açılışında yaptığı konuşmada, Sakarya\'nın birçok güzelliği içinde barındırdığını söyledi.

Sakaryalılar\'ın sahip olduğu olağanüstü güzellikleri, dünyanın her yerinde var olan nesneler gibi algıladığına işaret eden İsen, o nedenle doğal güzelliklerin ne manaya geldiğini öncelikle Sakaryalılar\'a anlatmak gibi bir durumla karşı karşıya kaldıklarını, botanik parkının bunun bir neticesi olduğunu vurguladı.

İsen, Türkiye\'nin çok zengin bitki örtülerine sahip olduğunu ifade ederek, "Bu bölge, çok olağanüstü güzelliklere sahip fakat bu doğal güzelliklerin bilinç çerçevesi içinde özellikle yeni yetişen nesle anlatılması gerekir. Türkiye, maalesef botanik parklarını işleyip kamuoyuna takdim etme noktasında geri kalmış noktada bulunmaktadır" diye konuştu.

"Kıta Avrupası\'nda 3 bin 500 civarındaki bitki çeşidine karşılık, Türkiye\'de 12 binin üzerinde bitki çeşidi bulunmaktadır" diyen İsen, sadece bu coğrafyada yetişen bitki sayısının Avrupa\'dakilere denk gelecek konumda olduğuna dikkati çekti.

İsen, bitki türlerinin var olmasının bir değer taşımadığını, bunların derlenip toplanması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bence bu park böyle bir işlev görecek ve çok hayırlı birtakım sonuçlar doğuracaktır. Öncelikle burada bilgi erişim merkezi oluşturalım. Gerçekten sahip olduğumuz bu zenginliklerin hangi boyutlarda olduğunu gösteren, güzel fotoğraflarla örneklerini buraya toplayalım. Onlar eminim bu konuda bize yardımcı olacaktır. Türkiye birçok alanda olduğu gibi doğal güzellikler alanında da kendini adeta keşfediyor. Bu keşifler sayesinde bölgede yaşayanlar, ne kadar şanslı bölgede yaşadıklarını idrak etme şansı bulacaktır."

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da Ferizli Botanik Parkı\'nın coğrafyanın güzel insanlarına yakışan örnek bir park olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]