Genç TÜMSİAD, otizmli öğrencileri ziyaret etti

Genç TÜMSİAD Komisyon Başkanı Koray Filiz, Başkan yardımcıları Serdar Önaydar, Yekta Cem Sunman ve beraberindeki heyet Otizmle Yaşam Derneğini ziyaret etti.

Dernek Başkanı Gülser Ergün ve beraberindeki dernek yönetim kurulu üyeleri Sevim Balıklıkaya, Serpil Çınar ve Canan Topal hazır bulunduğu ziyarette otizmli insanların farkındalıklarına değinildi. Otizm hastalığı, ailelerin bu duruma yaklaşımı, dernek bünyesindeki otizmli çocuklar ve dernek hakkında Genç TÜMSİAD heyetine bilgiler veren Ergün; ''derneğimizi 2005 yılında dönemin millet vekilleri İlçe belediyesi ve iş adamlarının katkılarıyla kurarak günümüze kadar birçok başarılı çalışmalara imza attık''dedi.

Genç TÜMSİAD heyetinin kendilerine ziyaretlerinden dolayı duydukları memnuniyetleri dile getirerek teşekkürlerini sunan Başkan Ergün; ''Bizler burada yaklaşık 11 yıldan beri gönüllülük esaslı görev yapmaktayız. Otizmli çocukların bakımları,eğitimleri gibi bir çok konularda faaliyet gösteriyor ve bunun yanı sıra öğrencileri spora yönelterek eğitimlerine ve gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Otizmli çocukları evde bakabilmek oldukça zordur. Sağlıklı bir şekilde yaşayabilmeleri ve eğitim görebilmeleri için gerekli şartları derneğimizde oluşturduk''dedi.

Genç TÜMSİAD Komisyon Başkanı Koray Filiz ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine şöyle devam etti. ''Günümüzde otizm nedir, otizm hastaları hangi şartlarda eğitim almaktadır, otizmli hastalar sosyal hayata nasıl kazandırılır gibi birçok konuda maalesef yeterli bilgiye sahip değiliz. Bizler bu ziyaret vasıtası genç hastalarımızı unutmayıp ziyaret etmek ve sizlerin sesini daha geniş kitlelere ulaşmasını yardımcı olmak adına bu gün buradayız''dedi. Gülser Ergün ve heyeti Genç TÜMSİAD heyetine dernek binasını gezdirerek ziyaret programı son buldu.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]