Geyve'deki cinsel istismar davası 6 yıl sonra sonuçlandı

Sakarya’nın Geyve ilçesinde, 2008 yılında komşusunun cinsel istismarına uğradığı iddiasıyla mahkemeye başvuran genç kızın davası 6 yıl sonra karara bağlandı. 29 yıl hapis cezasına çarptırılan sanık, Yargıtay\'ın kararına kadar serbest bırakıldı.

Geyve\'de 2008 yılında komşusu M.Ü\'nün cinsel istismarına uğradığı iddia edilen B.A. mahkemeye başvurmuştu. Sakarya Adliyesi 2. Ağır Ceza mahkemesinde görülen davaya mağdur yakınları ve avukatlar katıldı. 27 ay hapis yattıktan sonra serbest bırakılan ve “Çocuğa Nitelikli Cinsel İstismar” suçundan hakim karşına çıkan M.Ü. de mahkemede hazır bulundu.

Sanık M.Ü. yaptığı son savunmasında, “Ben 7 seneden beri söylüyorum. Bu hakkımda çıkan ilişki raporu benim yapmış olduğum bir eylemin raporu değildir. Beraatimi talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti sanık hakkında nitelikli istismar suçundan 20 yıl, kişiyi özgürlüğünden yoksul kılmadan ise 9 yıl toplam 29 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti sanığın 27 ay hapis yatmasını göz önünde bulundurarak Yargıtay’ın davayı onaylayana kadar serbest bırakılmasına karar verdi.

Öte yandan; 2013 yılında mağdure B.A’ya elle sarkıntılık ederek cinsel istismar eden M.T\'nin ise delil yetersizliğinden serbest bırakıldığı öğrenildi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]