Görme Engelliler, Kuran-ı Kerim öğreniyor

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk Kur’an-ı Kerim öğrenen görme engelli vatandaşları kurs sırasında ziyaret ederek kendilerine Kur’an-ı Kerim ve sesli Kur’an okuyan kalem hediye etti.

Başkan Cavit Öztürk beraberinde Erenler İlçe Müftüsü Hüseyin Baş ile birlikte AFA Kültür Merkezinin altında Altı Nokta Körler Derneği Bilişim sınıfında Kur’an-ı Kerim öğrenen görme engelli vatandaşları ziyaret etti.

“İrtica ile suçlandık”

Altı Nokta Körler Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Aşkın Şentürk; “1997 yılında altı nokta körler derneğini kurduğumuzda Kuran-ı Kerim eğitimine başlamak için birtakım girişimlerde bulunmuştuk. Ancak o günkü hükümet tarafından öyle bir sıkıntı yaşadık ki irticai eylemle suçlanma durumuna geldik. O zamanlar kabartma Kuran-ı Kerim görme engellillere gösterildiği zaman böyle bir teşebbüs olduğu zaman irticai eylem ve suç sayılıyordu. Allah’a hamdolsun ki başımıza bu günkü Cumhurbaşkanımızı getirdi. Onun değerli ekiplerini getirdi. Bugün rahatlıkla onların şemsiyesi altında bu görme engelli kardeşlerimizle faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Erenler Belediye Başkanımız, il ve ilçe müftülerimiz bizlere bu konuda büyük destek verdiler. Onların desteği ile bugünki hükkümetin çatısı altında çalışmalarımızı sürdürüyor ve bu faaliyetlerimizi rahatlıkla yapabiliyoruz. Çünkü karşımıza irticai eylem denilen bir kelime çıkmıyor. Allah razı olsun Sayın Cumhurbaşkanımız ve ekiplerine ve belediye başkanlarına çok teşekkür ediyoruz. Allah bu kadroları sonsuza dek inşallah başımızdan eksik etmez. Çok mutluyuz. Bu kardeşlerimiz Kuran-ı Kerimi öğrenecek ve arkadan gelecekte ki insanlara da öğretecekler. Bu güne kadar böyle bir şeye teşebbüs etmek suçtu. Biz o baskı rejimini gördük. Tüm AK Partili büyüklerimizin hepsinden Allah razı olsun ve başımızdan eksik etmesin” dedi.

“Destek olanlara teşekkür”

Erenler İlçe Müftüsü Hüseyin Baş yaptığı konuşmada; “Görme engelli kardeşlerimizin burada güzel şeyler öğreneceklerini umud ediyoruz. Burada görev alan ve destek olan altı nokta körler derneği çalışanlarına başkanına ve burada yine önemli bir meteryal olan görme engellilere yönelik kuranı kerim setini bizlere hediye eden Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor ve buradaki kardeşlerimize de başarılar diliyoruz” dedi.

“Hiçbir engel tanımam”

Kur’an-ı Kerim okuma yazma eğitimi konusunda hiçbir engel tanımayacağını söyleyen Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ise; “Şu anda çok mutlu olduğum ve gururlandığım bir an yaşıyorum. Her insan bir engelli adayıdır. Bunu hiçbir zaman unutmamak gerekiyor. Bu eğitimi öğrenmek çok kolay bir şey değil. Bizden böyle bir talep olunca ilçe müftülüğü ile birlikte bu işe el attık. Çok net ve samimiyetimle söylüyorum. Kur’an-ı Kerim okuma yazma konusunda hiçbir engel tanımam. Her türlü desteği sağlayacağımı bilmenizi istiyorum. Görme engelli kardeşlerimize Kur’an-ı Kerim öğrenmeye vesile olduğumuz için ayrı bir sevinç yaşıyoruz. Allah yar ve yardımcınız olsun” dedi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]