Habere yorum yazdı, 6 bin lira ceza aldı

Bir internet sitesinde CHP Milletvekili Mahmut Tanal\'la ilgili haberin altına hakaret içeren yorum yaptığı gerekçesiyle hakkında açılan davada para cezasına çarptırılan Sinan K., bin 500 lira avukat masrafını ödeyecek gücünün olmadığını belirterek, Tanal\'dan yardım istedi.

Akyazı ilçesinde yaşayan
Sinan K, yaptığı açıklamada, 2014 yılının Mayıs ayında Mahmut Tanal ile polis arasında yaşanan arbedeye ilişkin bir internet sitesinde yer alan haberi gördüğünü belirterek, "Bizim oylarımızla seçtiğimiz bir vekil devletin polisine tokat atıyor. Bugün bir babanın oğluna bile yapmaktan kaçındığı bu davranışı, bir milletvekili polise reva görüyor. Bu düşüncelerle ben de tepkimi göstermek adına internet sitesinde gördüğüm bu haberin altına yorum yaptım" diye konuştu.

Bunun ardından, CHP Milletvekili Mahmut Tanal\'ın avukatı aracılığıyla kendisini mahkemeye verdiğini öğrendiğini dile getiren
Sinan K, "Çıkarıldığım mahkemede o anki haberin etkisinde kaldığımı ve yukarıda belirttiğim düşüncelerle fevri davrandığımı belirterek, CHP Milletvekili Tanal’dan özür diledim. Ancak mahkeme sonunda bin 500 lirası avukat masrafları toplam 6 bin 500 lira ödemeye mahkum edildim" ifadesini kullandı.

Aldığı cezanın, herhangi bir sabıkası olmadığından 5 yıl ertelendiğini aktaran
Sinan K, şunları kaydetti:

"Yani 5 yıl içerisinde aynı tipte bir suça karışırsam tekrardan bu tazminatı ödemem gerekecekti. Tam da bir daha böyle bir suç işlemem diye düşünürken, verilen cezadaki avukat ücretini ödemem gerektiğini öğrendim. Ben part time işlerde çalışarak geçimimi sürdürüyorum. Daha sabit bir aylığım bile yokken, üstelik mahkeme aracılığıyla pişman olduğumu söylediğim ve kendisinden özür dilediğim milletvekilimizden beni affetmesini istediğim halde yine de bin 500 lira avukat ücretini ödemem isteniyor. Bu parayı da ödeyecek ne gücüm var ne de imkanım var, mağdurum. Vekilimizin beni affetmesini veya olumlu bir yanıt vermesini bekliyorum."
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]