Hacıkışlaspor'un hakem isyanı!

Hacıkışlaspor Başkan Vekili, dün oynadıkları Ferizlispor karşılaşmasından sonra yazılı bir açıklamada bulundu.

İşte o zehir zemberek açıklamalar:

"25.10.2014 tarihinde deplasmanda oynadığımız Ferizlispor karşılaşmasında yaşanılan ve özellikle bu sezon başladığından beridir ‘’ insandır hata yapar ‘’ dediğimiz hakem trioları hatalarına hata katmakta ısrar etmelerinden dolayı kulübümüz olarak açıklama yapmak gereksinimi duyduk.

Ferizlispor karşılaşmasında orta hakem Mükremin Uzer’in maç başlarında psikolojik olarak maçtan çok uzak görüntüsü, aslında maç içerisinde yaşanılacak olumsuzlukların da habercisi olmuştur. Ferizlispor karşılaşması esnasında, kalemize yakın bir mesafeden Ferizlispor’un kullanacağı serbest vuruş pozisyonunda, dünyanın her yerinde ‘’ Fair-Play ‘’ olgusu içinde yer alan hakemin ‘’ düdüğümü bekle ‘’ komutu bugün maçın hakemi Mükremin Uzer tarafından uygulanmamış ve top ağlarımıza gitmiştir. Pozisyonun akabinde futbolcularımız ‘’ hocam! diyerek ‘’ pozisyona itiraz etmiş, hakem ise sarı kart konusunda fazlasıyla art niyetli davranmıştır. Hakemin davranışları ve verdiği kararlar karşısında demoralize olan takımımız ikinci yarıya daha tertipli bir şekilde çıkarak maçı 2-0’dan 2-1 yapsa da, hakemin yanlış kararlarının devam etmesi sonucu oyundan tekrar düşmüştür. Maçın 65. Dakikalarında 3-1 geriye düştüğümüz karşılaşmada, hakem yine bir pozisyonu Ferizlispor futbolcusu ile kendi aralarında konuşan oyuncumuza ‘’ sen buraya gel, benim hakkımda mı konuşuyorsun ‘’ diyerek ikinci sarı kartı göstererek haksız yere kırmızı kart göstermiştir. Aynı maç içinde hakem birçok futbolcumuz ile ağız münakaşasına girerek ‘’ siz ilk önce boş kalelere gol atmayı öğrenin - sen maçtan sonra yanıma gel sana evrak vereyim doldur hakem olursun ‘’ gibi cümleler kullanarak futbolcularımıza küçük düşürücü ve aşağılayıcı cümleler kullanmıştır. Saha içinde futbolcularımıza yaşatılan bu haksızlık karşısında futbolcularımız hakeme tepki göstererek artık bu yaşanılan haksızlıkların kulübümüze ve diğer kulüplere yaşatılmaması adına maçın 65. Dakikasında saha içinde topa dokunmayarak hakemi protesto etmiştir. Hakemin bu durum karşısında zaten birçok pozisyonda yanlış kararlar vererek maçı çığırından çıkarması ve bu protesto karşısında sahayı terk etmesi, aslında açıklamamızın ilk başında maçın hakemi için yazdığımız düşüncemizin doğru olduğunu ortaya çıkarmıştır. Maçın 65. Dakikasında hakemi protesto etmek zorunda kaldığımız bu durum karşısında futbolcularımıza ve yönetimimize karşı saygı gösteren, emekçi Ferizlispor futbolcularından ve yönetiminden de özür diliyoruz.

Bizler köy takımı olmanın maddi ve manevi sıkıntılarını yaşadığımız, futbolun en güzel taraflarını almaya ve öğretmeye çalıştığımız bu süreçte, yaptıklarımız ve yapacaklarımız karşısında bize köstek olmaya çalışanlara bundan sonrası için bir sözümüzün olacağını, özellikle futbolcularımızın emeğini çöpe atmaya çalışan zihniyetler karşısında eğilmeyeceğimizi, aksine bundan sonra yaşanılacak bu tür olaylarda daha da fazla omuz omuza vereceğimizi futbol kamuoyunun bilmesini isteriz."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]