Hendek'te Belediye binasını bastılar!

Hendek’de yapımı devam eden Kemaliye Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi mağdurları, Başkan Ali İnci randevuya gelmeyince, Belediye binasını bastı.

Projeden dolayı mağdur olduklarını iddia eden mahalle sakinleri, 10 Kasım Pazartesi günü saat 14.00’de kendilerine randevu sözü veren Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin, randevuya gelmemesi üzerine Belediye’ye geldi ve Ali inci ile görüşmek istedi. Başkan İnci’nin, Hendek Belediyesi’nin acil eylem planının Sakarya Büyükşehir Belediyesi\'nde oylanacak olması nedeni ile randevusuna gelmemesine sinirlenen mağdurlar, isyan ettiler.

Başkanın ilçe dışında olması münasebeti ile mahalle sakinlerinden iki vatandaş, Hendek CHP ilçe başkanı Ayhan Bal ve MHP Hendek Belediye Başkan adayı Turgut Babaoğlu ile birlikte, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı mimar Nihat Şen ile görüşerek mağduriyetlerine çözüm aradılar.
Hendek Belediyesi’nde yapımı devam eden Kentsel Dönüşüm Projesi Belediye ile vatandaşlar arasında krize neden olurken, Belediye Başkanı Ali İnci’nin, Bayraktepe’de gerçekleştirilen bir toplantıda “Projeye başladığıma pişman oldum” dediği öne sürüldü.

“Halka anlattım ama…”

“Dünya Şehircilik Günü” dolayısıyla Hendek Belediyesi tarafından Bayraktepe’de gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Kentsel Dönüşüm Projesi ve yaşanan gerginlikle görüşülürken, projenin halka tam olarak anlatılıp anlatılamadığı konusu da masaya yatırıldı.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin “Ben projeyi halka iyi anlattım. Herkesin de fikrini aldım” dediği ifade edilirken, vatandaşın aksini iddia etmesinin projenin hayata geçmesinde kriz doğurduğu konuşuldu.

“Sizden vekil de olur, Bakan da”

Öte yandan Bayraktepe’de gerçekleştirilen sözkonusu toplantıda ayrıca, Belediye Başkanı Ali İnci’nin “Bu benim son dönemim. Bir daha aday olamayacağım. Bunu bilin” dediği, toplantıya katılanların da Başkan İnci’ye, “Sayın Başkanım, sizden hem milletvekili, hem de iyi bir Çevre ve Şehircilik Bakanı olur” diye espri yaptıkları, buna Ali İnci’nin gülerek sessiz kaldığı belirtildi.

Kimler katıldı?

Belediye Başkanı Ali İnci başkanlığında Bayraktepe’de gerçekleştirilen toplantıya, İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar’ın yanısıra, meclis üyeleri, meslek odaları temsilcileri, müteahhit firma yöneticileri ve Hendek’deki mühendislik ve mimarlık büro temsilcileri katıldı.

Aday olacak mı?

Her siyasi platformda milletvekilliğine aday olacağı konuşulan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin, 2015 genel seçimlerinde milletvekili adayı olup olmayacağı, Kentsel Dönüşüm Projesi krizinin nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.
MHP Sakarya İl Başkanı Muhammed Levent Bülbül, Hendek’te yapımı devam eden ve krize dönüşen Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temelinin “rant hesabına” dayandığını öne sürdü.

Bülbül, Kemaliye Mahalle sakinlerinin Belediye binasını basarak ayaklanmasını değerlendirirken şunları söyledi:

“Halkın iradesinin hesaba katılmadığı, halkın ne dediğinin önemsenmediği bir ortamda dönüşüm başlatıldı, arkasından idari yargı kararı ile durduruldu, sonra Belediye, “yangın riski üzerinden Bakanlar Kurulu kararı çıkarttım” dedi. Böyle bir ortamda proje çalışması tekrar başlar gibi oldu.

“Halk, usulsüzlüğe isyan etti”

Kamulaştırmalar arkasında Bakanlar Kurulu kararı olmadığı için usülsüzmüş gibi görününce peşinden inşaatlar durdu, şimdi yargılama devam ediyor, vatandaşlar da haliyle usülsüz proje olduğu için isyan ediyor.

300 veya 400 civarında hak sahibi olacak insan varken, orada 900 veya 1000’e yakın daire olması, geri kalanların mülkiyetinin belediyede olacağı endişesiyle olayın içinde rant olduğu düşüncesini ortaya çıkardı.

Bize göre Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temeli rant hesabına dayanıyor.”
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]