Hendek'ten Kutsal Topraklara yolculuk başladı

Hendek’ten ilk hacı kafilesi Hendek Merkez Büyük Camii bahçesinden dualarla uğurlandı.

Hendek İlçe Müftülüğü ’nün Hendek’ten ilk hacı kafilesinin yola çıkması nedeniyle düzenlediği törende konuşan Hendek İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin, bu yolculuğun sıradan bir yolculuk olmadığını, "Bembeyaz ihram elbiseleri giyerek dünyadaki makamdan, mevkiden, rütbeden, rozetten her türlü imtiyazdan sıyrılarak kardeşliğin tadını sonuna kadar yaşayacağımız bir yolculuk" olduğunu söyledi.

Hacı adaylarının, dünyanın dört bir tarafından gelen kardeşleriyle eşitlenme bilincine sahip olacağı bir yolculuğa çıktıklarını belirten Şahin, "Bu yolculuğa çıkan kardeşlerimiz Peygamber Efendimizin mübarek nitelendirmeleriyle Allah\'ın misafiri adını almaktadırlar" dedi. Şahin, Hendek’ten bugün 37 hacı adayının uğurlanacağını bildirdi. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de gönderdiği mesajda “ Günümüz hayırlı olsun, çok güzel bir günde, güzel bir yolculuk. Hacca giden kardeşlerimize şunu söylemek isterim, o mübarek topraklarda Hendek halkımıza dualarınızı bekliyoruz. Bizler her zaman yanınızdayız, dualarınızda bizleri de eksik etmeyin. Yolculuğunuz hayırlı olsun, Allah mübarek etsin" dedi.

Kuran-ı Kerim okunmasını ardından Hendek İlçe Müftüsü Şahin ile topluca dua eden hacı adayları, yakınları tarafından uğurlandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]