Heyelan yüzünden 5 yıldızlı otel inşaatı yıkıldı

Yılbaşından bu yana etkili olarak yağan kar ve yağmurların toprağı gevşetmesi sonucu, Sapanca\'da Bobadayı mevkisinde heyelan meydana geldi. Heyelan, burada yaptırılan 5 yıldızlı otelin temeline ve bazı evlere zarar verdi. İki katın beton iskeleti tamamlanan inşaat, heyelan tehlikesinin sürmesi nedeniyle yıktırılmaya başlandı.

Sapanca İlçesi\'nin Memnuniye Köyü Bobadayı mevkisi, özellikle Arap turizmine yönelik olarak geçtiğimiz yıllarda belediye tarafından turizm bölgesi olarak ilan edildi. Bu bölgede yapılan birçok villa da daha çok Araplara satıldı. Ayrıca bir firma da aynı bölgede 5 yıldızlı otel inşaatı başlattı.

Otel inşaatı temeli atılıp 2 kat da beton iskelet çıkıldıktan sonra, yılbaşından bu yana bölgede etkili olarak yağan kar ve yağmurun toprağı gevşetmesi sonucu dün meydana gelen heyelanda hem otel inşaatı, hem buradaki bazı ev ve villalar hasar gördü. Otel temelinin de zarar görmesi nedeniyle kaba inşaat gece de çalışma yapılarak yıktırıldı.

Köylüler ise turizm bölgesi ilan edilen bu bölgenin aynı zamanda heyelan bölgesi olduğunun bilindiğini, buna rağmen 5 yıldızlı otel inşaatına izin verildiğini söylediler. Bölgede belediye ekipleri hasar tesbit çalışmalarını sürdürüyor.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]