İlimizde engellilere yönelik sağlık hizmetleri

İl Sağlık Müdürlüğünün İlimizde engelli bireylere yönelik olarak sağlık hizmetleri ve özellikli sağlık hizmetleri konusunda hazırlanan basın açıklaması aşağıya çıkarılmıştır.

 

İlimiz sağlık tesislerinde Sağlık Bakanlığınca engellilerin hizmete erişimlerine yönelik belirlenen standartlar doğrultusunda düzenlemeler yapılmaktadır.

Sağlık tesislerimize başvuran tüm engelli vatandaşlarımıza var olan imkânlar doğrultusunda tüm hizmetler sunulmaktadır.

Ağız Diş Sağlığı Merkezi

> Engelli hastalarımızın Diş sağlığı ile ilgili muayeneleri onlara özel düzenlenmiş olan Engelli Poliklinik odasında yapılmaktadır.
> Amacımız engelli hastalarımızın hızlı ve konforlu bir şekilde tedavilerini yaparak onları mutlu etmektir.
> Engelli polikliniğimizde engelli hastalarımıza öncelik verilmektedir. Engelli hastalarımıza gerektiğinde karşılama ve yönlendirme için ilgili personel tarafından refakat edilmektedir.
> Görme engellilerimiz için braille alfabesine göre düzenlenmiş, asansör ve yönlendirme işaretlerimiz vardır.
> Zihinsel engelli vatandaşlarımız için anestezi altında dişle ilgili müdahaleler gerçekleştirilmektedir. (Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine müracaatları halinde gerekli yönlendirme ve işlemler yapılmaktadır.)

Evde Sağlık Hizmetleri

Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı sekiz(8) sağlık tesisinde ve Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı altı (6) toplum sağlığı merkezinde bulunan ekiplerle çeşitli hastalıklara bağlı olarak evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan yatağa tam bağımlı engelli ve yaşlı hastalarımıza evde sağlık hizmeti sunulmaktadır.

> Evde Sağlık Hizmeti ekbi bulunan toplum sağlığı merkezleri;

* Serdivan* Adapazarı* Erenler* Arifiye* Sapanca* Karasu

 

> Kamu Hastaneleri Birliğinin Bünyesinde ADSM Dahil Toplam 8 Hastanemizde 9 Ekip Mevcuttur. Bunlar;

* SÜ.EAH* Yenikent DH.* Toyota AYH.* Akyazı DH.* Karasu DH.* Hendek DH.* Geyve DH.* ADSM

 

Başvurular Halk Sağlığı Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezine yapılmaktadır. Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi İletişim Tel: 444 38 33

 

TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ (TRSM):

Sakarya ilinde yaşayan ve kronik ruhsal hastalığı bulunan (şizofreni ve bipolar) gibi kişileri belirlenerek ayaktan düzenli takip ve tedavilerinin devamını sağlamaktadır.
> Hastalara bireysel danışmanlık, grup terapisi ve psiko-sosyal beceri eğitimi,
> Hasta ve ailelerine psiko-eğitim,
> Hastalara sosyal ve hukuki hakları konusunda bilgilendirme, karşılaştıkları güçlüklerin çözümlenmesinde destek hizmeti,
> Uğraşı terapisi ve
> Ev ziyaretleri yapılmaktadır.

 

Başvuru Şekli:
Hastaların kimlik bilgileri ve varsa eski heyet raporu, takip ve tedavi evrakı ile merkeze müracaat etmesi gerekmektedir

Adres: Vatan Mahallesi Süleyman Binek Caddesi no:38/40 Serdivan / SAKARYA (Eski Yazlık Belediye Binası)

 

AMATEM
> Madde bağımlılarının tedavisi için düzenlenen AMATEM Kliniğimiz 16.09.2014 tarihinde Türkiye’de 21. AMATEM olarak açılmıştır.
> 2 özel detoksifikasyon (arındırma) yatağı olmak üzere 12 yataklıdır.

Başvuru için;
Pazartesi – Çarşamba günleri AMATEM Polikliniği yapılmaktadır randevular telefonla ya da internet üzerinden Merkezi Randevu Sistemi (MHRS)’ den alınabilmektedir.”

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]