İstanbul'u rahatlatacak 3. Otoyol Sakarya'dan başlayacak

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul\'u rahatlatacak üçüncü bir otoyol yapılacağını açıkladı. Sakarya Akyazı\'dan başlayacak otoyol üçüncü köprüden Tekirdağ\'a kadar uzanacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul trafiğini rahatlatmaya yönelik önemli bir projeyi açıkladı. Elvan, D-100 ve TEM Otoyoluna alternatif bir otoyol daha yapacaklarını söyleyerek şunları kaydetti:

"Mevcut otoyol ve E-5\'e ilave olarak yeni bir otoyol inşa ediyoruz. Sakarya Akyazı\'dan başlıyor ve İzmit\'in üst tarafından doğrudan Kuzey Marmara Otoyoluyla birleşiyor. Ankara\'dan gelen bir vatandaşımız şu anda ya TEM Otoyolu\'na girecek ya da E-5\'e girecek. Şu anda Ankara\'dan gelen bir vatandaşımız bu projenin tamamlanmasıyla birlikte, üçüncü bir otoyol güzergahına girebilecek. Sakarya Akyazı\'dan itibaren, İzmit üzerinden Yavuz Sultan Selim Köprüsüyle birleşecek olan bir güzergah. Tekirdağ Kınalı\'ya kadar gideceğiz ve mevcut TEM\'le birleştireceğiz. Üçüncü bir alternatif güzergahımız olacak. İstanbul trafiğini çok ciddi ölçüde rahatlatacak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü dahil ve buradan Tekirdağ Kınalı\'ya kadar uzanacağız. Sonra Tekirdağ Kınalı\'dan Çanakkale üzerinden Balıkesir\'e otoyolla uzanacağız."

Kaynak: Milliyet

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]