İYC Sakarya Şubesi seminer düzenledi

İlim Yayma Cemiyeti Sakarya Şubesi olarak Yurt Personeli için düzenlenen seminere, tüm çalışanlar eksiksiz katılarak gerçekleşti.

Programın açılış konuşmalarını İlim Yayma Cemiyeti Sakarya Şube Başkanı Op. Dr. Vadettin Aktaş yaptı. Programı dualarla açan Başkan Aktaş, konuşmasına şu şekilde devam etti: “ Hizmet kalitemizi her geçen gün arttırarak devam etmeliyiz. Başarı; doğru bir zamanla ve çalışma ile gelir. Hızla büyüyen İlim Yayma ailesi, standartların üstüne çıkmayı hedef bilmiştir.” diyerek, sözlerine son vermiştir.

Seminerde ilk önce “Personel hijyeni “ sunumu gerçekleştirilirken şunlardan bahsedilmiştir; Giyim konusunda her zaman kurumsal kimliğinizi barındıran iş elbiselerinin giyinilmesi ve bunun yanında muhakkak bone, maske, eldiven, galoş giymeleri gerekmektedir. Çalışanların el kesiklerinde mavi renkli yara bandı kullanımı tercih etmeleri gibi konulara değinildi. Hizmet içi seminerinde diğer konular ise; gıda hijyeni, ilk yardım gibi konular yer almaktadır. Gıda maddelerin kullanımına izin verilen alet ve ekipmanlar, tek kullanımlık kap ve ambalajlar hariç, temizlik ve dezenfeksiyona imkan verecek, gıda maddelerinin olumsuz olarak etkilenme riskini en aza indirgeyecek şekilde uygun malzemeden yapılmış olması önem arz etmektedir. Gerekli olan makine ve aletlerin düzenli olarak kalibrasyon kontrolleri yapılmalı ve kayıt altına alınmalıdır. İlk yardım hakkında konuşmacı olarak kürsüye çıkan Şube Başkanı Op. Dr. Vadettin Aktaş, müdahale etmeden önce tanı çok önemlidir. İlk yardıma ihtiyacı olan kişilerin; nabız, soluk alma gibi önemli fonksiyonlarını kontrol etmekle başlanmalıdır. Konu hakkında 2 saat eğitim veren “ Başkan Aktaş, ilk yardım doğru tanı ile hayat kurtarır “ diyerek sözlerine son verdi.

Hizmet içi eğitim semineri kurum ve kuruluşlar için oldukça önem arz etmektedir. Eğitim seminerlerini devamlı hale getirerek, kurumumuz için önemli olduğunu bir kez daha vurguluyoruz.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]