Kalp damarı yırtılan hasta sağlığına kavuştu

Sakarya’daki Kamu Hastaneleri, yaptığı riskli ameliyatlara bir yenisini daha ekleyerek kalp ana damarı yırtılan ve ölümle burun buruna gelen bir hastayı başarılı bir şekilde ameliyat ederek sağlığına kavuşturdu.

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaza sonrası ulaştırılan 59 yaşındaki Ahmet Karaman adlı vatandaş Acil Servis’teki müdahalenin ardından ameliyata alındı. Bu tür risk düzeyi yüksek ve ameliyat süreci hassas olan vakalardaki hastaların sağlığına kavuşturulma oranı az olarak ifade edilirken, hastaneye ulaştırılma, ilk müdahaleler ve ameliyat ekibinin tecrübeli olması da büyük önem taşıdığı belirtiliyor. Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bir biri ardına gerçekleştirdiği önemli ameliyatlara bir yenisini daha ekleyerek, tecrübeli ekibiyle hastayı sağlığına kavuşturdu.

Trafik Kazası sonrası 112 Acil Servis’in ilk müdahalesiyle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ulaştırılan Ahmet Karaman İlk muayene ve tetkikler sonrasında kalpten çıkan ana damar yırtığı ön tanısıyla kalp damar cerrahisinde değerlendirildi. Kalbin en önemli damarı olarak bilinen ve tüm vücuda kan akışını sağlayan ana damarın “aourt” yırtıldığı saptanan hasta hemen ameliyata alındı. Doç.Dr. İbrahim Kara başkanlığında ekibi Yrd. Doç. Dr. Alper Erkin, Uzm. Dr. Bilal Perçin, Doç. Dr. Yakup Tomak ile gerçekleştirilen ameliyatla hasta sağlığına kavuşturuldu.

Hastanın yırtık damarının çıkarılarak suni damar ile sağlığına kavuşturulduğunu açıklayan İbrahim Kara, ekibine de teşekkür ederek “ bu tür ameliyatlar ciddi bir cerrahi deneyim ve ekip tecrübesi ister. Sonuçları yüzde 70- 80 ölümle sonuçlanabilen vakalardır. Bu ameliyatlar hastanın tüm dolaşımının geçici olarak durdurulduğu ve vücut ısısının 20 °C’ye kadar düşürüldüğü ileri cerrahi gerektiren ameliyatlardır. Hastamız şu an hasta servis takibinin ardından taburcu edildi,kendisine geçmiş olsun dileklerimizi sunduk” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]