Karasu Devlet Hastanesi'nde başlayan skandal

10 Şubat Salı günü parmağını kesen Emre Sarı Karasu Devlet Hastanesi\'ne gittiğinde röntgen falan çekilmeden, gözle kontrol yapıldıktan sonra parmağına dikiş atıldı. 1 günlük rapor verildi. Sarı parmağını kaybetme riski olduğunu SEAH’da öğrendi.

Sarı: "SEAH’da beni İzmit Araştırma Hastanesine yönlendirerek SEAH’dan geldiğinizi söylemeyin dediler. İzmit Araştırma Hastanesi de beni direk olarak Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine yönlendirerek tedavim ancak gerçekleşmiş oldu” dedi.

8 dikiş atıp yolladılar

Emre Sarı “10 Şubat salı günü sabah 10:30 gibi bi talihsizlik sonucu parmağımı kestim, ve hemen Karasu Devlet Hastanesine gittim pansuman odasına girdim oradaki stajerler ve görevli doktor elime acil müdahele etti. Elimi temizledikten sonra ortopedi uzmanını bekleyelim o ne derse ona göre hareket ederiz dedi. 15-20 dakika sonra ortopedi uzmanı geldi ve yarayı \'sözde\' kontrol etti ve parmağı dikin dedi.. Parmağımda iki kez farklı yerlere uyuşturucu iğne vurdular ve 8 dikiş atarak diktiler. Ben sonra acilde görevli Doktor Gül Pembe Çolak’ın yanına giderek reçete mi aldım ve okula vermek üzere rapor istedim. Doktor parmağımın kesiğinin derin olduğunu bilmesine rağmen rapora ihtiyacın yok okula gidebilirsin dedi. Doktordan zor bela 1 günlük rapor aldım ve okula götürdüm. Hastaneden çıktığımda saat 11.30 civarıydı. Benim gün içerisinde elim hep morarık ve oldukça soğuktu. Doktorlar bana herhangi birşey demediği için fazla üstünde durmadım, eve gittiğimde akşam 6-6.30 gibi parmağımın daha çok morardığını gördüm ve tekrar Karasu Devlet Hastanesine gittim, orada şikayetimi bildirdim. Parmağımı hissetmediğimi ve oynatamadığımı dile getirdim. Orada parmağıma 4-5 kez iğne batırarak kan gelip gelmediğine baktılar ve parmağımdan kan gelmeyince ve ben hala hissetmeyince beni Sakarya Eğitim ve araştırmaya yönlendirdiler ve ben kendi şartlarımla Sakarya Eğitim ve Araştırma hastanesine gittim saat 8-30 civarıydı”dedi.

Bir hastaneden bir hastaneye gittik

Emre Sarı “Orada acildeki doktorlardan biri baktı ve plastik cerrahi uzmanının görmesi gerektiğini söyledi. Plastik cerrahi de evinde olunca orada tahminen 2 saat kadar bekletildik. Sonra plastik cerrahi geldi ve elime bakıp "buna benim yapabilecek birşeyim yok bu mikro cerrahinin işi diyerek, mikro cerrahinin de Kocaeli Üniversitesi\'nde ve İstanbul Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi\'nde olduğunu belirtti. O an yanımdaki diğer doktorlar ise 112 acil yardım merkezini aradılar ve bize de ambulansın gelmesinin 3-4 saati bulabileceğini söylediler. ( Bu arada 112 Kocaeli Üniversitesini aradığını Kocaeli üniversiteside bizde mikrocerrahi olmadığını ve aradan da 10-11 saat geçtiği için hastayı kabul etmediklerini söylemişler.) ve Sakarya Eğitim Araştırma hastanesindeki doktorlar tarafımıza bu bilgiyi vermediler. Ve üstüne üstlük biz hastaneden ayrılırken bize kendi imkanlarımızla gitmemizi ve ayrıca oraya gittiğimizde SEAH\'ne hiç uğramadığınızı söylememide dile getirdiler. Biz nedenini sorduğumuzda ise utanmadan \'buradan sonra oraya gittiğinizi öğrenirlerse sizinle ilgilenmezler\' dediler. Bize ne bir sevk ne bir reçete nede parmağım konusunda hiçbir bilgilendirme (ameliyat olabilirsin ve hiçbirşey yememem, içmemem konusunda) yapmadılar” dedi.

Çare Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu

Emre Sarı “Ve biz daha fazla zaman kaybetmemek için yine kendi imkanlarımızla Kocaeli Üniversitesi Hastanesine gittik. Orada bakan ortopedi doktoru beni muayene etti ve "Biz bu hastadan haberdardık fakat biz bu hastayı zaman aşımı olduğu için kabul etmediğimizi 112 ye söyledik bu konuşmalar kayıtlarda da vardır dendi. Ve aynı ortopedi doktoru parmağın işlemi olmaması sebebi ile ampütasyonu (kesim) önerdi. Biz bunu kabul etmedik ve son bir çare olarak tekrar kendi imkanlarımızla Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitmek istediğimizi belirttik. Üstüne birde ambulans istediğimizi ve bize bizim yapabileceğimiz bir şey olmasaydı sevk ve ambulans verebilirdik (yapabilecekleri tek şey ise parmağımı kesmek olacaktı !!)dendi ve ne sevk nede ambulans vermediler. Biz yine can havli ile kendi imkanlarımızla ve çok kritik bir durumda Dr.Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma hastanesine gittik ve oraya gittiğimizde saat 03:00 civarıydı. Direk Acilden giriş yaptık hemen müdahele ettiler. O anda parmağımda azda olsa can olduğunu ve kolumdan damar alıp parmağıma koyabileceklerini söylediler. Beni hemen hazırlayıp ameliyata aldılar ve yaklaşık 4 saat ameliyat ta kaldım ameliyattan çıktığımda ise durumumun hala kritik olduğunu söylediler ve 6 gün gözetim altında kaldım ve beni 16 Şubat pazartesi günü taburcu ettiler." dedi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]