Karasu'da, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

Karasu ilçesinde Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında denize çelenk bırakıldı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle Sakarya Nehri'nin Karadenize döküldüğü Yenimahalle'de tören düzenlendi. Törene Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Karasu Emniyet Müdürü Sefer Serdar Çakır, Karasu Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Bahadır Helli, Karasu Liman Başkanı Ahmet Akalan ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Kaymakam Şafak Gürçam, törende yaptığı konuşmada, 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu göre, Türkiye limanları ve sahilleri arasında yük ve yolcu taşıması ile kılavuzluk ve römorkaj hizmetlerinin Türk vatandaşları ile Türk bayrağı taşıyan gemilerle yapılacağının hükme bağlandığını söyledi. Gürçam; "Bu kanun ile sadece bağımsızlığımız ve denizlerimizdeki hükümranlık haklarımız perçinlenmiş, aynı zamanda denizciliğimizin gelişmesi için de bir dönüm noktası olmuştur. Denizler, ülkelerin güvenliği ve refahı için vazgeçilmez öneme sahiptir. Denizi ve denizlerini iyi kullanan ülkeler diğerlerine göre daha önde ve başarılıdırlar. Yabancılara verilen imtiyazları kaldıran Kabotaj yasası ile birlikte Türk vatandaşlarına denizcilik, deniz turizmi, gemi inşa ve tersanecilik, balıkçılık, deniz taşımacılığı, eğitim ve bunun gibi alanlarda bir çok imtiyazlar sağlanmış, siyasi ve ekonomik özgürlükler elde edilmiştir." dedi.

Gürçam, ilçede devam eden liman inşaatının tamamlanmasıyla ticaret ve ekonomik hayatta kayda değer bir gelişme olacağını kaydetti.

Protokol üyeleri denize çelenk bıraktıktan sonra tekne turu yaptı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]