Karasu'da denize giren iki kardeş kayboldu

Karasu ilçesinde serinlemek amacıyla denize giren iki kardeş kayboldu.

Alınan bilgiye göre, tatil için ailece ilçeye gelen Ali ve Salih Özen, serinlemek amacıyla liman mevkisinde denize girdi. Bir süre sonra akıntıya kapılarak çırpınmaya başlayan iki kardeş, suda kayboldu.

Babalarının durumu bildirmesi üzerine sahilde görevli cankurtaran ekipleri, arama çalışması başlattı.

Bu sırada akıntı nedeniyle kayalara çarparak yaralanan Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında görevli dalgıca 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

İki kardeşin bulunması için arama çalışmaları devam ediyor.
Karadeniz'e sahili bulunan Karasu ilçesinde, yüzmek için denize giren iki kardeşin dalgalara kapılıp kaybolmasının ardından cankurtaran görevlileri, ikazlara rağmen denize girenleri sudan çıkarmak için megafonla uyarıda bulundu. Denize girenlere Kabahatler Kanunu'na göre ceza kesileceği anons edildi.

Karasu sahilinde denizin dalgalı olmasına rağmen bazı vatandaşlar, görevlilerin 'suya girmeyin' uyarılarına rağmen denize giriyor. Cankurtaranların çok sayıda boğulma vakasına müdahale ettiği sahilde, iki kardeş dalgalara kapılıp kayboldu. Bunun üzerine cankurtaran görevlileri, ikazlara rağmen yüzen vatandaşlara anons yaparak sudan çıkmalarını istedi. Görevliler, 'deniz çok tehlikeli', 'denize girenlere Kabahatlar Kanunu'na göre para cezası kesilecektir' şeklinde anonslar yaparak yüzenleri karaya çıkartmaya çalıştı.
Karasu ilçesinde serinlemek amacıyla girdikleri denizde kaybolan iki kardeşten birinin cansız bedeni, balıkçılar tarafından bulundu.

Ramazan Bayramı tatili için Eskişehir'den geldikleri ilçede serinlemek amacıyla denize girdikten sonra akıntıya kapılarak kaybolan Ali (23) ve kardeşi Salih Özen'i (18) arama çalışmaları havanın aydınlanmasının ardından yeniden başladı.

Balıkçılar buldu


Olayın meydana geldiği alanın 100 metre doğusundaki bölgede Salih Özen'in cansız bedenini gören balıkçılar, durumu Sahil güvenlik ekiplerine bildirdi.

Ekipler tarafından sudan çıkarılan Salih Özen'in cansız bedeni, Karasu İlçe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Büyük kardeş Ali Özen'i arama çalışmaları ise devam ediyor.

Eskişehir'den bayram tatili için dün Hendek ilçesindeki akrabalarının yanına gelen Ali ve kardeşi Salih Özen, günübirlik Karasu ziyaretinde liman mevkisinde akıntıya kapılarak kaybolmuş, gün boyu devam eden arama çalışmalarına havanın kararması nedeniyle son verilmişti.
Karasu ilçesinde, önceki gün serinlemek için girdikleri Karadeniz'de boğulan 2 kardeşten, kayıp olan Ali Özen'in cesedi bulundu.

Bayram tatili için Eskişehir'den Sakarya'nın Hendek ilçesindeki yakınlarına gelen Salih (16) ve Ali Özen (23), yüzmek için geldikleri Karasu ilçesinde, önceki gün liman yakınlarında denize girmişti. Denize girilmemesi yönünde yapılan uyarılara rağmen denize giren iki kardeş, babalarının gözleri önünde dalgalara kapılarak kaybolmuştu. İki kardeşten Salih Özen'in cesedi, dün kaybolduğu yerden 200 metre kadar uzakta sahile vurmuş halde bulunmuştu.

Diğer kardeşin bulunması için arama çalışmaları bu sabah yeniden başladı. Ali Özen'in cesedi, kaybolduğu yerin yakınında dalgıçlar tarafından kayalıkların arasında bulundu. 
Reklam: Karasu'dan satılık yazlık almak istiyorsanız buradan yazlık ilanlarına ulaşabilirsiniz..
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]