Karasulu balıkçılar, sezonu hayal kırıklığıyla kapadı

Karasulu balıkçılar av sezonunu hayal kırıklığı ile kapattı. Sezon öncesinde bol palamut ve lüfer bekleyen balıkçıların yüzünü sadece 10 gün boyunca avladıkları hamsi güldürdü.

Türkiye\'de trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı 15 Nisan\'da başladı. Yasak 1 Eylül\'de sona erecek. Sakarya\'nın Karadeniz sahilindeki ilçesi Karasu\'da balıkçılar, av sezonunda hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti. Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer, balıkçıların yeteri kadar avcılık yapamadığını söyledi. Göstergelerin iyi olmasına rağmen kötü bir sezon geçirdiklerini ifade eden Sezer, "Sezon öncesi veriler çok iyiydi. Ama istediğimiz verimi alamadık. Palamut, lüfer, çinekop, barbun, mezgit ve bunun gibi balıklarda balıkçılarımız yeteri kadar avcılık yapamadı. Adeta hayal kırıklığına uğradı. Sadece hamsi bölgemizde 10 gün kadar verim verdi. Türkiye\'nin her tarafına bizim bölgeden balık gitti." diye konuştu.

"
Bugünden bir şey söylemek mümkün değil"

Gelecek sezon için mayıs ve haziran aylarında Marmara\'dan Karadeniz\'e gelecek balıkların geçişlerini izleyeceklerini kaydeden Sezer, şunları söyledi: "Bugünden bir şey söylemek mümkün değil. Mayıs, haziran ayında boğazdan Karadeniz\'e yumurtlamak için gelecek olan iri palamut, torik, lüfer, çinekop, istavrit gibi balıkların geçişlerini izleyeceğiz. Yumurta bırakacakları dönemdeki hava koşulları çok önemli. İyi giderse bol bir sezon olabilir."

Sakarya Nehri\'nin denize dökülen bölümünün kapanma noktasına geldiğini dile getiren Sezer, "Yağışların az olması nedeniyle Sakarya Nehri\'nin su seviyesi düşük. Akıntı zayıf oldu. Nehrin ağzı kapanma noktasına geldi. Balıkçımız büyük güçlük çekecek. 1 Eylül\'de Sakarya Nehri giriş çıkışa imkan vermeyebilir. Balıkçımız inşaat halindeki limanı kullanacak. Ancak orada sorun yaşayıp yaşamayacağımızı bilmiyoruz." dedi. Sezer, bölgelerinin 1 Ekim\'de kum midyeciliği avcılığına açılacağını sözlerine ekledi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]