Kazan: Bu ülkenin anne sevgisi gibi sevgiye ihtiyacı var

Sakarya Barosu Başkanı Avukat Zafer Kazan, \'Anneler Günü\' dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye’nin anne sevgisi gibi sevgi ve şefkate ihtiyacı olduğunu belirtti. Kazan, “Rengimiz, dilimiz, dinimiz, düşüncemiz ve hayat tarzımız ne olursa olsun, annemizin kollarında olduğumuz gibi huzur ve güven içinde, anne sevgisi ile dolu bir ülkeye ihtiyacımız var. Anneler gibi hesapsız, anneler gibi çıkarsız, anneler gibi karşılıksız ve hiçbir menfaat beklemeden sarıp sarmalanmaya ihtiyacı var.” dedi.

Kazan, yaptığı açıklamada, annelerin çocuğunun rengine, güzel mi, çirkin mi olduğuna bakmadığını belirterek, her evladın annesi için dünyanın en güzel, en tatlı, en değerli evladı olduğunu vurguladı. Türkiye’nin, annelerin duygularına, hislerine ve fedakârlığına ihtiyacı olduğunu dile getiren Kazan, şu ifadeleri kullandı: “Gerekirse canlarını evlatları için feda edecek, onları her türlü tehlikeden koruyacak, onların o büyük cesaretlerine ihtiyacımız var. Tüm doğayı, canlıları var eden ve yaşatan anne şefkatidir. Korkak bir tavuğu kahramana dönüştüren, işte yine bu anne sevgisi ve şefkatidir. Her insan annesinin yanında huzur içindedir, güvendedir, çünkü annesi tarafından sarıp sarmalanmıştır. Evet, bu ülkenin anne şefkatine ihtiyacı var. Büyüklerimizin, küçüklerimizin, ağaçlarımızın, ormanlarımızın, tabiatımızın anne sevgisine ve korumasına ihtiyacı var.”

“Rengimiz, dilimiz, dinimiz, düşüncemiz ve hayat tarzımız ne olursa olsun, annemizin kollarında olduğumuz gibi huzur ve güven içinde, anne sevgisi ile dolu bir ülkeye ihtiyacımız var." diyen Kazan, şunları kaydetti: “Anneyi anne yapan işte bu karşılıksız sevgileri ve onları birer kahramana dönüştüren şefkatleridir. \'Anneler Günü\' aslında insanlığı ve doğayı var eden, sevginin, şefkatin ve huzurun günüdür. Hani derler ya ‘cennet annelerin ayakları altındadır’ evet doğrudur. Bu söz annelerin ne kadar eşsiz duygular taşıdığını ve insanlığın o duygulara ne kadar muhtaç olduğunu göstermektedir. O halde şunu söylemek de mümkündür; huzur, güven, barış, mutluluk ve gelecek annelerin ayakları altındadır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm annelerin anneler gününü kutluyor saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.”

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]