Kenan Sofuoğlu, bir kez daha dünya şampiyonu

Türkiye’nin gururu Kenan Sofuoğlu, sezonun sondan bir önceki yarışı Magny-Cours’ta 2015 Dünya Supersport Şampiyonluğunu ilan etti.

Yarışa 2. sıradan başlayan Sofuoğlu, ilk turda liderliği ele geçirmesinin ardından çok iyi bir yarış geçirerek damalı bayrağı 2. sırada gördü ve bir yarış kala dünya şampiyonluğunu ilan etti.

Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası’nda 2007, 2010 ve 2012 şampiyonluklarının ardından 4. kez dünya şampiyonu olmuş oldu.

Sofuoğlu yarışı 5 saniyenin üstünde farkla lider götürürken bir motordan sızan yağ nedeniyle yarış kırmızı bayraklarla durduruldu ve 3 tur kısaltıldı.

Yarışın tekrar başlangıcında sürücüler pistin kuruması nedeniyle kuru zemin lastikli motorla geçiş yaptılar. Sofuoğlu ilk virajdan lider çıksa da o tur içerisinde Jacobsen’e geçilmekten kurtulamadı. İki sürücü arasında bir çok kez liderlik el değiştirirken onların hemen arkasında Mahias yer aldı.

8 tur kala liderliği ele geçiren Sofuoğlu, 5 tur kala Jacobsen’e tekrar geçildi. Yarışın kalan bölümünü sakin geçiren Sofuoğlu yarışı 2. sırada tamamlayarak podyuma çıktı ve 4. şampiyonluğunu kazandı.

Yarışı kazanan P J Jacobsen olurken podyumu tamamlayan isim Mahias oldu.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]